Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerdere gewonden uit het water gehaald na bootongeluk

Geplaatst opzondag 5 september 2021 - 16:25

Bij een aanvaring tussen twee motorboten in Herten zijn meerdere mensen gewond geraakt. Onder meer een vrouw werd bewusteloos uit het water gehaald.

De aanvaring vond rond 15:30 uur plaats in Herten op de grens van de Oolderplas en de Maas.

Vijf gewonden
Een van de beide boten is na het ongeval gezonken. De tweede boot is in beslag genomen voor politieonderzoek. Zodra de gezonken boot is geborgen, wordt deze ook voor het onderzoek in beslag genomen. In totaal raakten vijf personen gewond. Bij twee van hen betreft het ernstig letsel. Vanwege het ongeluk zijn de hulpdiensten in grote getalen aanwezig. Onder meer een traumahelikopter en vier ambulances kwamen op het ongeluk af.

Video: L1

Bebloed en bewusteloos
Volgens een correspondent ter plaatse worden de betrokkenen uit het water gehaald door onder meer de reddingsbrigade, die met bootjes van en naar de kant pendelt. "Ik zag zojuist dat een vrouw, bebloed en bewusteloos, aan wal wordt gebracht", aldus de correspondent. Hoeveel personen precies bij het ongeluk betrokken waren, is nog niet bekend.

Wat de oorzaak van het ongeluk is, is onduidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen