Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerdere fruitboeren slachtoffer van tractoren-roof

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 6:53

Bij verschillende fruitboeren in het Heuvelland zijn de afgelopen dagen zeker tien tractors gestolen.

De dieven sloegen toe in Ulestraten, Kasen en Schimmert. Het ging er soms grof aan toe, zegt Raymond Cobben uit Ulestraten: "Bij ons is op klaarlichte dag ingebroken terwijl ik in het kantoor bezig was met de administratie. Blijkbaar schrikt dat de dieven helemaal niet af."

Erachteraan
Cobbens zoon zag een van de trekkers van zijn vader op een vrachtwagen staan toen hij van zijn werk over de A2 naar huis reed. De vrachtwagen reed op de andere rijbaan in noordelijke richting. De zoon verliet bij de eerste afrit de A2, ging aan de andere kant de autosnelweg weer op en probeerde de vrachtwagen in te halen.

Gokken
Bij knooppunt Het Vonderen moest hij echter gokken in welke richting die reed: naar Venlo of naar Eindhoven. "We hebben meteen gebeld met Rijkswaterstaat, die daar camera’s langs de autosnelweg heeft staan. Maar die wilden niets zeggen; dat valt onder de privacywetgeving, kregen we te horen", zegt Cobben.

Tractor terug
Jean Leemans uit Kasen heeft één van zijn gestolen tractors terug. "Een collega in Ulestraten zag een auto met een tractor aan het sleeptouw voorbijrijden. Hij belde een andere fruitteler en zette de achtervolging in. De dieven koppelde de tractor snel los en gingen er met een rotvaart vandoor", zegt hij.

Geen spoor
Van vier andere tractors is geen spoor meer teruggevonden. De schade is enorm, vreest Leemans: "Van de verzekering krijg je de dagwaarde terug. Of zelfs dat niet, als het een oudere tractor betreft. De politie heeft de zaak in onderzoek, zegt woordvoerder Huub Haenen. "Alle tips zijn welkom."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schapendief slaat opnieuw toe in Meerssen
Snelheidsduivel met gestolen kentekens is politie te snel af
Tractor gestolen vanaf erf in Ell
Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen