Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerdere fruitboeren slachtoffer van tractoren-roof

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 6:53

Bij verschillende fruitboeren in het Heuvelland zijn de afgelopen dagen zeker tien tractors gestolen.

De dieven sloegen toe in Ulestraten, Kasen en Schimmert. Het ging er soms grof aan toe, zegt Raymond Cobben uit Ulestraten: "Bij ons is op klaarlichte dag ingebroken terwijl ik in het kantoor bezig was met de administratie. Blijkbaar schrikt dat de dieven helemaal niet af."

Erachteraan
Cobbens zoon zag een van de trekkers van zijn vader op een vrachtwagen staan toen hij van zijn werk over de A2 naar huis reed. De vrachtwagen reed op de andere rijbaan in noordelijke richting. De zoon verliet bij de eerste afrit de A2, ging aan de andere kant de autosnelweg weer op en probeerde de vrachtwagen in te halen.

Gokken
Bij knooppunt Het Vonderen moest hij echter gokken in welke richting die reed: naar Venlo of naar Eindhoven. "We hebben meteen gebeld met Rijkswaterstaat, die daar camera’s langs de autosnelweg heeft staan. Maar die wilden niets zeggen; dat valt onder de privacywetgeving, kregen we te horen", zegt Cobben.

Tractor terug
Jean Leemans uit Kasen heeft één van zijn gestolen tractors terug. "Een collega in Ulestraten zag een auto met een tractor aan het sleeptouw voorbijrijden. Hij belde een andere fruitteler en zette de achtervolging in. De dieven koppelde de tractor snel los en gingen er met een rotvaart vandoor", zegt hij.

Geen spoor
Van vier andere tractors is geen spoor meer teruggevonden. De schade is enorm, vreest Leemans: "Van de verzekering krijg je de dagwaarde terug. Of zelfs dat niet, als het een oudere tractor betreft. De politie heeft de zaak in onderzoek, zegt woordvoerder Huub Haenen. "Alle tips zijn welkom."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schapendief slaat opnieuw toe in Meerssen
Snelheidsduivel met gestolen kentekens is politie te snel af
Tractor gestolen vanaf erf in Ell
Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen