Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer zitplaatsen Passiespelen na herberekenen coronaregels

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 11:17

Door een herberekening van de coronaregels kunnen bij de Passiespelen in Tegelen meer bezoekers komen. Op basis van die herberekening kunnen er per voorstelling 125 mensen extra naar binnen, maakte de organisatie vrijdag bekend.

"Dat is een uitbreiding van de capaciteit met ruim 125 plaatsen: van 580 naar iets meer dan 700, exclusief rolstoelplaatsen", laat een woordvoerder vrijdag weten.

Welkome uitbreiding
"Een welkome uitbreiding, vooral voor de zondagmatinees", aldus de organisatie. "De druk op de kaartverkoop neemt toe en de zondagmatinees zijn nagenoeg uitverkocht." Tot en met 5 september zijn er nog twintig voorstellingen.

Lees ook: Passiespelen op anderhalve meter, zelfs het kruisigen

Capaciteit
"Vóór aanvang van de Passiespelen is een berekening van de capaciteit gemaakt op basis van ‘gemiddeld’ twee personen per ‘coronaveilige’ groep", zegt een woordvoerder. "In de praktijk blijkt die berekening te voorzichtig te zijn geweest. Daarnaast blijkt het benodigde aantal rolstoelplaatsen beduidend lager dan voorzien. Vanuit die kennis is een herberekening gemaakt."

Daarom wordt het aantal zitplaatsen met ingang van 7 augustus uitgebreid. "Coronaproof uiteraard en met inachtneming van alle regels", benadrukt de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen