Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer zelfstandigen in Limburg dan in buurregio's over grens

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 11:27

In Limburg werken meer mensen als zelfstandig ondernemer dan in de aangrenzende regio's in België en Duitsland.

Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met statistiekbureaus uit de grensregio's.

Eigen bedrijf
Vorig jaar werkte in Limburg 15,5 procent van de beroepsbevolking tussen de 25 en 65 jaar oud als eigen baas. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde in Nederland, dat op 17 procent ligt. Toch is het verschil met de grensregio's nog best groot.

Over de grens
In de Duitse regio Düsseldorf is slechts 9,2 procent zelfstandige. In Keulen ligt dit percentage met 10,3 procent iets hoger. Vooral onder laag- en middelbaar opgeleiden blijkt het verschil tussen Nederland en de Duitse deelstaten relatief groot, meldt het CBS.

In Belgisch Limburg werkt 10,9 procent van de beroepsbevolking als eigen baas, in Luik ligt dat percentage juist iets lager: 10 procent.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen