Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer zelfstandigen in Limburg dan in buurregio's over grens

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 11:27

In Limburg werken meer mensen als zelfstandig ondernemer dan in de aangrenzende regio's in België en Duitsland.

Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met statistiekbureaus uit de grensregio's.

Eigen bedrijf
Vorig jaar werkte in Limburg 15,5 procent van de beroepsbevolking tussen de 25 en 65 jaar oud als eigen baas. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde in Nederland, dat op 17 procent ligt. Toch is het verschil met de grensregio's nog best groot.

Over de grens
In de Duitse regio Düsseldorf is slechts 9,2 procent zelfstandige. In Keulen ligt dit percentage met 10,3 procent iets hoger. Vooral onder laag- en middelbaar opgeleiden blijkt het verschil tussen Nederland en de Duitse deelstaten relatief groot, meldt het CBS.

In Belgisch Limburg werkt 10,9 procent van de beroepsbevolking als eigen baas, in Luik ligt dat percentage juist iets lager: 10 procent.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen