Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer windmolens op de grens van Duitsland en Nederland

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 6:22

Net over de grens, in de stadsregio Aken, wordt binnenkort begonnen met de bouw van twee windmolens van bijna 200 meter hoog.

Het zullen niet de laatste reuzen zijn, want er liggen plannen voor meer van deze windturbines.

Vergunningaanvagen
De ambtenaren van de stadsregio Aken worden overstelpt met vergunningaanvragen voor windmolens. Alleen al dit jaar zijn 26 plannen voor windturbines ingediend, onder meer omdat eind dit jaar de spelregels voor windenergie veranderen.

Pal op de grens
Vorige week gaf Aken al vergunningen af voor twee windturbines van 196 meter hoog, die in Aken-Noord zijn gepland, pal op de grens van Duitsland en Nederland, naast de industrieterreinen Avantis en De Locht.

Uitbreiding
Om de nieuwe aanvragen te kunnen verwerken wordt het ambtenarenkorps van de afdeling milieuzaken tijdelijk uitgebreid. De regio wil het aandeel windenergie in de stroomopwekking opkrikken van 11 procent in 2014 naar 15 procent in 2020

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Windmolens Aken stuiten op bezwaren
Maximaal vijf windmolens voor Egchel
Plan voor vier windmolens in grensstreek Well
Dorpelingen Neer betalen zelf voor windmolen
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen