Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer wilde zwijnen rondom natuurgebieden in Leudal

Geplaatst opdonderdag 24 september 2020 - 7:15

De wildbeheerseenheid Hunsel heeft in het eerst halfjaar van 2020 al zeven wilde zwijnen geschoten. Ruim twee keer zoveel als in heel vorig jaar.

En er wordt verwacht dat er dit jaar nog meer wilde zwijnen geschoten zullen worden, omdat de overlast normaal gesproken in het najaar groter is.

Maatregelen
De gemeente Leudal kondigt daarom maatregelen aan. Zo worden een aantal bermen extra gemaaid. In het hoge gras verschuilen wilde zwijnen zich vaak voor ze naar maisvelden of percelen met andere gewassen gaan.

Ook wordt er door de wildbeheerseenheid Hunsel (WBE) gebruik gemaakt van nachtkijkers om de wilde zwijnen beter te spotten.

Loslopende honden
Leudal maakt zich wel zorgen om het grote aantal loslopende honden in de verschillende natuurgebieden in de gemeente. Hoewel er op meerdere locaties borden zijn geplaatst dat honden aangelijnd moeten zijn, gebeurt dit niet voldoende.

Loslopende honden kunnen wilde zwijnen opjagen. Zodra een wild zwijn zich bedreigd voelt, zou hij zelfs mensen aan kunnen vallen. De gemeente adviseert wandelaars dan ook om hun honden zo veel mogelijk aangelijnd te houden en tijdens het wandelen vooral geluid te maken. De dieren kunnen namelijk ook agressief worden als ze opeens gestoord worden.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen