Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer waterleidingen gesprongen door langdurige droogte

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 9:12

Er zijn bijna 20 procent meer waterleidingen in 2018 gesprongen door de langdurige droogte dan in 2017. Volgens Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) zijn in Limburg ook relatief meer breuken dan in de rest van het land.

Dit laat een woordvoerder van WML weten aan De Limburger.

Toename
De woordvoerder laat aan de krant weten dat ook de eerste zeven maanden van 2019 een toename is van het aantal breuken in het 8820 kilometer lange Limburgse waterleidingnetwerk: dit is een stijging van 15 procent vergeleken met 2017.

Gepompt
"Tijdens droogte ontstaat er een piek in de vraag naar water. Hierdoor wordt in korte tijd veel water door de leidingen gepompt. Dit kan tot breuken leiden", vertelt de woordvoerder aan De Limburger.

Verzakking
Er zouden relatief meer breuken in Limburg zijn, dan in de rest van Nederland door onder andere verzakking. "Die kunnen ontstaan door verzakking van de grond als gevolg van de droogte. Daarnaast komen in Limburg veel hoogteverschillen voor en hierdoor is er veel variatie aan waterdruk binnen de provincie. Ook daardoor kunnen leidingen breken", laat de woordvoerder weten aan de krant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen