Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer waterleidingen gesprongen door langdurige droogte

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 9:12

Er zijn bijna 20 procent meer waterleidingen in 2018 gesprongen door de langdurige droogte dan in 2017. Volgens Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) zijn in Limburg ook relatief meer breuken dan in de rest van het land.

Dit laat een woordvoerder van WML weten aan De Limburger.

Toename
De woordvoerder laat aan de krant weten dat ook de eerste zeven maanden van 2019 een toename is van het aantal breuken in het 8820 kilometer lange Limburgse waterleidingnetwerk: dit is een stijging van 15 procent vergeleken met 2017.

Gepompt
"Tijdens droogte ontstaat er een piek in de vraag naar water. Hierdoor wordt in korte tijd veel water door de leidingen gepompt. Dit kan tot breuken leiden", vertelt de woordvoerder aan De Limburger.

Verzakking
Er zouden relatief meer breuken in Limburg zijn, dan in de rest van Nederland door onder andere verzakking. "Die kunnen ontstaan door verzakking van de grond als gevolg van de droogte. Daarnaast komen in Limburg veel hoogteverschillen voor en hierdoor is er veel variatie aan waterdruk binnen de provincie. Ook daardoor kunnen leidingen breken", laat de woordvoerder weten aan de krant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen