Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer wapenvondsten op vliegveld MAA, afname drugs

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 12:04

Op vliegveld Maastricht Aachen Airport zijn vorig jaar meer wapens gevonden dan het jaar daarvoor. Het aantal drugsvondsten is gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Marechaussee.

Meer wapens
In 2020 zijn 20 wapens onderschept. Het gaat 13 steekwapens en 7 vuurwapens. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar 2019. Toen werden er op de luchthaven in Beek 13 wapens in beslag genomen.

Minder drugs
Vorig jaar werd er minder drugs op het vliegveld gevonden dan een jaar eerder. Vorig jaar zijn 7 drugsvondsten gedaan. Het ging in 3 gevallen om softdrugs en in 4 gevallen om harddrugs. In 2019 werd er 16 keer drugs gevonden.

Correcties
Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee gaat het niet om grote verschillen ten opzichte van vorig jaar. Volgens de woordvoerder zijn de verschillen deels te verklaren door persoonlijke interpretatie. Bijvoorbeeld als reizigers medicijnen of gasbusjes meenemen. "En deels omdat ons systeem achteraf nog wordt bijgesteld", zegt hij. "De cijfers worden uit een operationeel bronsysteem gehaald worden en er worden regelmatig correcties of aanvullingen doorgevoerd."

Lees ook: Meer drugs gevonden op MAA, minder wapens

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen