Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer vrouwelijke topverdieners: 'Maar nog veel te winnen'

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 16:59

Het aantal vrouwen met een topsalaris is de afgelopen zeven jaar met 5,4 procent toegenomen. "Maar er is nog veel te winnen", zegt Steffie Hoeijmakers, voorzitter van Topvrouwen Limburg.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat woensdag met de cijfers kwam, stelt dat topvrouwen qua inkomsten bezig zijn met een inhaalslag. Het statistiekbureau keek in Nederland naar 0,2 procent van de best betaalde banen bij organisaties met meer dan 500 werknemers. Vervolgens keken ze naar de verdeling man en vrouw.

Goed afstuderen
​"Het is een mooie zaak dat steeds meer vrouwen zich onder het aantal topverdieners begeven", vindt Ria Joosten. De Neerse horeca-onderneemster was Zakenvrouw van het Jaar 2014. Ondanks dat er geen specifieke cijfers bekend zijn over Limburg, constateert Joosten de groei in de provincie wel. "Ik zie dat we in Limburg ook mee gaan in die trein. Je ziet dat vrouwen ook goed afstuderen en zich ontwikkelen. Dus dit is een logisch gevolg."

Topfunctie én kinderen
Hoeijmakers denkt dat er ondanks de stijgende lijn nog steeds een grote groep vrouwen is die het lastig vindt om door te groeien naar de top van een organisatie. Volgens Joosten ligt dit ook aan het feit dat vrouwen vaak in deeltijd werken. "Veel vrouwen die kinderen krijgen, gaan dan bijvoorbeeld drie dagen werken. Dan is het moeilijk om bij die topverdieners te komen."

Flexibel
"Topfuncties moet je minimaal 35 uur per week vervullen", stelt Hoeijmakers. "Zeker met jonge kinderen is dat een opgave. Bij vrouwen waar dat goed lukt, combineren dat goed met hun partner." Maar dat ligt volgens haar ook aan een flexibele werkgever. "Waardoor ze juist ook voor de carrière kunnen gaan en het goed kunnen combineren."

Verkiezing
Om aandacht te vragen voor topvrouwen in Limburg, organiseert Hoeijmakers met haar stichting de Limburgse Topvrouw van het Jaar-verkiezing. Die werd dit jaar gewonnen door Conny Vluggen, directeur van koeltechniekbedrijf Koma in Roermond. Horeca-onderneemster Joosten prijst haar aanpak. "Maar kijk bijvoorbeeld ook naar Dorrie Eilers van het mobiel accomodatiebedrijf Neptunus. Of naar de vrouwen met topfuncties bij achtbanenbouwer Vekoma."

Diversiteit
Het moet uiteindelijk wel de verantwoordelijkheid zijn van de vrouw zelf, vindt Joosten. "Kijk of je het wil en kan combineren. Ik heb in mijn bedrijf een heleboel topvrouwen, maar ook gelukkig een aantal topmannen. Ik denk dat diversiteit het allerbelangrijkst is. Iedereen brengt zijn eigen kernwaarden mee. Te veel van het één of van het ander is altijd minder."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen