Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer vrouwelijke topverdieners: 'Maar nog veel te winnen'

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 16:59

Het aantal vrouwen met een topsalaris is de afgelopen zeven jaar met 5,4 procent toegenomen. "Maar er is nog veel te winnen", zegt Steffie Hoeijmakers, voorzitter van Topvrouwen Limburg.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat woensdag met de cijfers kwam, stelt dat topvrouwen qua inkomsten bezig zijn met een inhaalslag. Het statistiekbureau keek in Nederland naar 0,2 procent van de best betaalde banen bij organisaties met meer dan 500 werknemers. Vervolgens keken ze naar de verdeling man en vrouw.

Goed afstuderen
​"Het is een mooie zaak dat steeds meer vrouwen zich onder het aantal topverdieners begeven", vindt Ria Joosten. De Neerse horeca-onderneemster was Zakenvrouw van het Jaar 2014. Ondanks dat er geen specifieke cijfers bekend zijn over Limburg, constateert Joosten de groei in de provincie wel. "Ik zie dat we in Limburg ook mee gaan in die trein. Je ziet dat vrouwen ook goed afstuderen en zich ontwikkelen. Dus dit is een logisch gevolg."

Topfunctie én kinderen
Hoeijmakers denkt dat er ondanks de stijgende lijn nog steeds een grote groep vrouwen is die het lastig vindt om door te groeien naar de top van een organisatie. Volgens Joosten ligt dit ook aan het feit dat vrouwen vaak in deeltijd werken. "Veel vrouwen die kinderen krijgen, gaan dan bijvoorbeeld drie dagen werken. Dan is het moeilijk om bij die topverdieners te komen."

Flexibel
"Topfuncties moet je minimaal 35 uur per week vervullen", stelt Hoeijmakers. "Zeker met jonge kinderen is dat een opgave. Bij vrouwen waar dat goed lukt, combineren dat goed met hun partner." Maar dat ligt volgens haar ook aan een flexibele werkgever. "Waardoor ze juist ook voor de carrière kunnen gaan en het goed kunnen combineren."

Verkiezing
Om aandacht te vragen voor topvrouwen in Limburg, organiseert Hoeijmakers met haar stichting de Limburgse Topvrouw van het Jaar-verkiezing. Die werd dit jaar gewonnen door Conny Vluggen, directeur van koeltechniekbedrijf Koma in Roermond. Horeca-onderneemster Joosten prijst haar aanpak. "Maar kijk bijvoorbeeld ook naar Dorrie Eilers van het mobiel accomodatiebedrijf Neptunus. Of naar de vrouwen met topfuncties bij achtbanenbouwer Vekoma."

Diversiteit
Het moet uiteindelijk wel de verantwoordelijkheid zijn van de vrouw zelf, vindt Joosten. "Kijk of je het wil en kan combineren. Ik heb in mijn bedrijf een heleboel topvrouwen, maar ook gelukkig een aantal topmannen. Ik denk dat diversiteit het allerbelangrijkst is. Iedereen brengt zijn eigen kernwaarden mee. Te veel van het één of van het ander is altijd minder."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen