Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer toezicht op kermis Weert

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 6:14

Hoewel Weert een geslaagde kermis had, is het nodig de veiligheidsmaatregelen uit te breiden. Ook moet er een kermisteam komen, want het evenement is te groot.

Dit blijkt uit de Evaluatie Kermis Weert 2016.

Evaluatie
De editie van afgelopen zomer met 130 attracties op zeven pleinen is volgens de partijen die bij de evaluatie waren betrokken, goed verlopen. Dit jaar was er op zaterdag en zondag voor het eerst uitgebreid cameratoezicht en werden crowdwatchers en pleincoƶrdinatoren ingezet.

Succesvol
Hoewel de politie weinig incidenten meldde en deze inzet erg succesvol was, werden wel tijdig opstoppingen voorkomen en opstootjes gesust. De gemeente stelt voor om deze veiligheidsmaatregelen daarom uit te breiden naar de overige kermisdagen.

Strenge eisen
De steeds strenger wordende eisen van brandweer en politie vergen steeds meer expertise van de kermisorganisatoren. Volgens verantwoordelijk wethouder Geert Gabriƫls is de kermis zo'n omvangrijk project geworden, dat er een team moet komen om alles op een goede en tijdige manier te organiseren. Twee parttime kermismeesters is te weinig.

Aanbevelingen
De gemeente heeft nu een lijst met twintig aanbevelingen gemaakt, die de editie van 2017 nog beter moeten laten verlopen. Het college wil over een paar maanden weten hoe het met de uitvoering van de aanbevelingen staat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roze maandag Weert niet alleen voor homo's
Kermis Weert: The Tower dubbel in de prijzen
Extra cameratoezicht kermis Weert
FeestDJRuud niet op Kermis Weert: Groetjes uit Frankrijk
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen