Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer toezicht op kermis Weert

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 6:14

Hoewel Weert een geslaagde kermis had, is het nodig de veiligheidsmaatregelen uit te breiden. Ook moet er een kermisteam komen, want het evenement is te groot.

Dit blijkt uit de Evaluatie Kermis Weert 2016.

Evaluatie
De editie van afgelopen zomer met 130 attracties op zeven pleinen is volgens de partijen die bij de evaluatie waren betrokken, goed verlopen. Dit jaar was er op zaterdag en zondag voor het eerst uitgebreid cameratoezicht en werden crowdwatchers en pleincoördinatoren ingezet.

Succesvol
Hoewel de politie weinig incidenten meldde en deze inzet erg succesvol was, werden wel tijdig opstoppingen voorkomen en opstootjes gesust. De gemeente stelt voor om deze veiligheidsmaatregelen daarom uit te breiden naar de overige kermisdagen.

Strenge eisen
De steeds strenger wordende eisen van brandweer en politie vergen steeds meer expertise van de kermisorganisatoren. Volgens verantwoordelijk wethouder Geert Gabriëls is de kermis zo'n omvangrijk project geworden, dat er een team moet komen om alles op een goede en tijdige manier te organiseren. Twee parttime kermismeesters is te weinig.

Aanbevelingen
De gemeente heeft nu een lijst met twintig aanbevelingen gemaakt, die de editie van 2017 nog beter moeten laten verlopen. Het college wil over een paar maanden weten hoe het met de uitvoering van de aanbevelingen staat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roze maandag Weert niet alleen voor homo's
Kermis Weert: The Tower dubbel in de prijzen
Extra cameratoezicht kermis Weert
FeestDJRuud niet op Kermis Weert: Groetjes uit Frankrijk
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen