Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:02

Recherchebureau Zuidema heeft meer tips ontvangen over een leraar van scholengemeenschap Sint Ursula die zich schuldig zou hebben gemaakt aan 'onacceptabele omgangsvormen met leerlingen'.

Zo meldde zich maandag een voormalig docent die jaren geleden door hem aangerand zou zijn, aldus John Vullers van het recherchebureau. Zij beraadt zich op dit moment nog over aangifte bij de politie.

Relaties met leerlingen
Die is bezig met een 'oriënterend onderzoek' op de school in Horn. Het onderzoek richt zich met name op een leraar die onder meer verdacht wordt van het onderhouden van relaties met leerlingen. Volgens Vullers zijn er de afgelopen jaren echter meer incidenten geweest met meerdere leraren. Hij baseert dat op gesprekken met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad.

Politie ingeschakeld
De man in kwestie kwam al eerder in opspraak. Hij was vorig jaar onderwerp van onderzoek van de zedenpolitie, nadat een oud-leerlinge aangifte tegen hem had gedaan. Het Openbaar Ministerie besloot de leraar echter niet te vervolgen. Daarop stapte de oud-leerlinge naar het recherchebureau. De bevindingen waren voor het schoolbestuur vorige week aanleiding de politie in te schakelen.

Bezorgde ouders
Scholengemeenschap Sint Ursula onthoudt zich van commentaar. Ook de huidige ouderraad van Sint Ursula wil niet reageren op de kwestie. Zij wil het onderzoek van de politie afwachten. Eén lid wilde wel nog kwijt dat niemand op de hoogte is van de naam van de betreffende leraar. Dat zou ook gelden voor de leerlingen van de middelbare school. Zowel ouder- als medezeggenschapsraad wacht nog op informatie van de schoolleiding. "Het heeft nu geen zin daarop aan te dringen", zegt een lid dat anoniem wil blijven. Leden van de ouderraad hebben als gevolg van de affaire 'een aantal telefoontjes' van bezorgde ouders gekregen.

Lees ook: Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen