Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:02

Recherchebureau Zuidema heeft meer tips ontvangen over een leraar van scholengemeenschap Sint Ursula die zich schuldig zou hebben gemaakt aan 'onacceptabele omgangsvormen met leerlingen'.

Zo meldde zich maandag een voormalig docent die jaren geleden door hem aangerand zou zijn, aldus John Vullers van het recherchebureau. Zij beraadt zich op dit moment nog over aangifte bij de politie.

Relaties met leerlingen
Die is bezig met een 'oriënterend onderzoek' op de school in Horn. Het onderzoek richt zich met name op een leraar die onder meer verdacht wordt van het onderhouden van relaties met leerlingen. Volgens Vullers zijn er de afgelopen jaren echter meer incidenten geweest met meerdere leraren. Hij baseert dat op gesprekken met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad.

Politie ingeschakeld
De man in kwestie kwam al eerder in opspraak. Hij was vorig jaar onderwerp van onderzoek van de zedenpolitie, nadat een oud-leerlinge aangifte tegen hem had gedaan. Het Openbaar Ministerie besloot de leraar echter niet te vervolgen. Daarop stapte de oud-leerlinge naar het recherchebureau. De bevindingen waren voor het schoolbestuur vorige week aanleiding de politie in te schakelen.

Bezorgde ouders
Scholengemeenschap Sint Ursula onthoudt zich van commentaar. Ook de huidige ouderraad van Sint Ursula wil niet reageren op de kwestie. Zij wil het onderzoek van de politie afwachten. Eén lid wilde wel nog kwijt dat niemand op de hoogte is van de naam van de betreffende leraar. Dat zou ook gelden voor de leerlingen van de middelbare school. Zowel ouder- als medezeggenschapsraad wacht nog op informatie van de schoolleiding. "Het heeft nu geen zin daarop aan te dringen", zegt een lid dat anoniem wil blijven. Leden van de ouderraad hebben als gevolg van de affaire 'een aantal telefoontjes' van bezorgde ouders gekregen.

Lees ook: Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen