Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:02

Recherchebureau Zuidema heeft meer tips ontvangen over een leraar van scholengemeenschap Sint Ursula die zich schuldig zou hebben gemaakt aan 'onacceptabele omgangsvormen met leerlingen'.

Zo meldde zich maandag een voormalig docent die jaren geleden door hem aangerand zou zijn, aldus John Vullers van het recherchebureau. Zij beraadt zich op dit moment nog over aangifte bij de politie.

Relaties met leerlingen
Die is bezig met een 'oriënterend onderzoek' op de school in Horn. Het onderzoek richt zich met name op een leraar die onder meer verdacht wordt van het onderhouden van relaties met leerlingen. Volgens Vullers zijn er de afgelopen jaren echter meer incidenten geweest met meerdere leraren. Hij baseert dat op gesprekken met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad.

Politie ingeschakeld
De man in kwestie kwam al eerder in opspraak. Hij was vorig jaar onderwerp van onderzoek van de zedenpolitie, nadat een oud-leerlinge aangifte tegen hem had gedaan. Het Openbaar Ministerie besloot de leraar echter niet te vervolgen. Daarop stapte de oud-leerlinge naar het recherchebureau. De bevindingen waren voor het schoolbestuur vorige week aanleiding de politie in te schakelen.

Bezorgde ouders
Scholengemeenschap Sint Ursula onthoudt zich van commentaar. Ook de huidige ouderraad van Sint Ursula wil niet reageren op de kwestie. Zij wil het onderzoek van de politie afwachten. Eén lid wilde wel nog kwijt dat niemand op de hoogte is van de naam van de betreffende leraar. Dat zou ook gelden voor de leerlingen van de middelbare school. Zowel ouder- als medezeggenschapsraad wacht nog op informatie van de schoolleiding. "Het heeft nu geen zin daarop aan te dringen", zegt een lid dat anoniem wil blijven. Leden van de ouderraad hebben als gevolg van de affaire 'een aantal telefoontjes' van bezorgde ouders gekregen.

Lees ook: Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen