Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer tijd nodig voor uitwerking plan Hanenhof Geleen

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 7:34

Het college van de gemeente Sittard-Geleen wil, ondanks gesprekken met De DoMIJNen, Buro Pinkpop en Heineken, meer tijd voor de verdere uitwerking van het totaalconcept van de Hanenhof.

Dat schrijft het college in een brief aan de raad. De Hanenhof aan de Herenhof in Geleen moet een creatieve broedplaats worden met een accent op creatieve educatie en ontmoeting en ruimte bieden voor presentatie en productie.

Motie
De gemeenteraad nam in december 2010 de motie aan om tot een multifunctionele concertzaal in de Hanenhof te komen. In de tussentijd werd er veelvuldig gesproken met betrokken partijen zoals exploitant Heineken, Buro Pinkpop en cultuurbedrijf De DoMIJNen, waarvan de Hanenhof onderdeel uitmaakt,

Budget
Hoewel het beschikbare budget van 1 miljoen voldoende is om van de Hanenhof een popzaal te maken is daarmee volgens het college nog geen realistische exploitatie geregeld.

Het college zegt toe op 21 mei een nieuw conceptvoorstel te willen bespreken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Herberg de Troost keert terug met concerten en album
Sittardse band wint finale Podiumvrees
Carboon niet op podium in mijnstad Geleen
Events 4 Life-festival in Geleen volgend jaar twee dagen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen