Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer steun culturele projecten die buiten subsidie-boot vallen

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 10:48

De provincie steunt steeds meer crowdfundingcampagnes voor culturele projecten die niet voor provinciale subsidie in aanmerking komen.

In 2015 ging het nog om vijf campagnes, in 2016 om acht en in 2017 om vijftien.

In totaal heeft de provincie daar ruim 65.000 euro aan bijgedragen. Zij doet dat in samenwerking met de Stichting Voordekunst. Die begeleidt campagnes voor crowdfunding. De provincie legt geld op tafel als 70 procent van het streefbedrag is bereikt.

Heideroosjes
Projecten die zijn ondersteund zijn bijvoorbeeld het debuutalbum van STAVAST, de nieuwe band van voormalig Heideroosjes-voorman Marco Roelofs en het jubileumboek van de in Kerkraads dialect schrijvende auteur Wim Heijmans.

Vroedvrouwen
Ook het project de Vroedvrouwenschool & Ik kreeg een provinciale bijdrage. Daarbij worden de ruim 1500 foto's van de voormalige Vroedvrouwenschool in Heerlen gedigitaliseerd en online beschikbaar gesteld.

Doorverwezen
In een brief aan de statencommissie voor cultuur laat gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) weten dat subsidie-aanvragen voor culturele projecten die niet passen binnen de provinciale subsidieregelingen, vaker doorverwezen zullen worden naar de Stichting Voordekunst. "Zo kunnen verschillende culturele initiatieven toch worden ondersteund en daardoor gerealiseerd", aldus Koopmans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen