Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer sterfgevallen dan voorzien in Zuyderland

Geplaatst opdinsdag 25 oktober 2016 - 21:50

In het Zuyderlandziekenhuis (Geleen/Heerlen) zijn vorig jaar fors meer patiënten overleden dan werd verwacht. Het ziekenhuis laat onderzoeken hoe dat kan.

Er waren in 2015 ruim tien procent meer sterfgevallen (90 overlijdens) dan op basis van prognoses mocht worden verwacht.

Variabelen
De prognoses en de uitkomsten worden elk jaar door een extern bureau vastgesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met de grootte van de ziekenhuizen, de aard en complexiteit van de specialismes en de bevolkingssamenstelling in het gebied.

Geschrokken
"W
e zijn geschrokken van de cijfers", zegt Cees Sterk, lid van de raad van bestuur. "In 2014 zaten we precies op het landelijk gemiddelde. Dit is slechte reclame, maar ik heb er nog geen verklaring voor." Het onderzoek moet in november klaar zijn.

Een uitgebreid verhaal over de hoge sterftecijfers van Zuyderland in De Limburger van woensdag

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Operaties bij Zuyderland gaan weer door
Telefoonproblemen Zuyderland verholpen
OR Zuyderland niet verbaasd over banenverlies
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen