Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer sterfgevallen dan voorzien in Zuyderland

Geplaatst opdinsdag 25 oktober 2016 - 21:50

In het Zuyderlandziekenhuis (Geleen/Heerlen) zijn vorig jaar fors meer patiënten overleden dan werd verwacht. Het ziekenhuis laat onderzoeken hoe dat kan.

Er waren in 2015 ruim tien procent meer sterfgevallen (90 overlijdens) dan op basis van prognoses mocht worden verwacht.

Variabelen
De prognoses en de uitkomsten worden elk jaar door een extern bureau vastgesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met de grootte van de ziekenhuizen, de aard en complexiteit van de specialismes en de bevolkingssamenstelling in het gebied.

Geschrokken
"W
e zijn geschrokken van de cijfers", zegt Cees Sterk, lid van de raad van bestuur. "In 2014 zaten we precies op het landelijk gemiddelde. Dit is slechte reclame, maar ik heb er nog geen verklaring voor." Het onderzoek moet in november klaar zijn.

Een uitgebreid verhaal over de hoge sterftecijfers van Zuyderland in De Limburger van woensdag

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Operaties bij Zuyderland gaan weer door
Geen geldzorgen bij Zuyderland-ziekenhuizen
Telefoonproblemen Zuyderland verholpen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen