Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer sterfgevallen dan voorzien in Zuyderland

Geplaatst opdinsdag 25 oktober 2016 - 21:50

In het Zuyderlandziekenhuis (Geleen/Heerlen) zijn vorig jaar fors meer patiënten overleden dan werd verwacht. Het ziekenhuis laat onderzoeken hoe dat kan.

Er waren in 2015 ruim tien procent meer sterfgevallen (90 overlijdens) dan op basis van prognoses mocht worden verwacht.

Variabelen
De prognoses en de uitkomsten worden elk jaar door een extern bureau vastgesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met de grootte van de ziekenhuizen, de aard en complexiteit van de specialismes en de bevolkingssamenstelling in het gebied.

Geschrokken
"W
e zijn geschrokken van de cijfers", zegt Cees Sterk, lid van de raad van bestuur. "In 2014 zaten we precies op het landelijk gemiddelde. Dit is slechte reclame, maar ik heb er nog geen verklaring voor." Het onderzoek moet in november klaar zijn.

Een uitgebreid verhaal over de hoge sterftecijfers van Zuyderland in De Limburger van woensdag

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Geen geldzorgen bij Zuyderland-ziekenhuizen
Telefoonproblemen Zuyderland verholpen
OR Zuyderland niet verbaasd over banenverlies
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen