Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer stankoverlast in Panningen door slachtafval

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 6:50

De stankoverlast in de omgeving van afvalverwerker Van de Weijer in Panningen is toegenomen nu het bedrijf sinds een maand ook slachtafval verwerkt.

Dat schrijven omwonenden in een brandbrief aan de gemeente Peel en Maas en de provincie.

Centrum
De stank is soms zelfs waarneembaar in het centrum van Panningen volgens de schrijvers van de brief. Controleurs van de provincie zouden de stank bij een inspectie ook hebben waargenomen en bevestigd.

De gemeente Peel en Maas maakte in juli bezwaar tegen de vergunning die de provincie het bedrijf verleende om ook slachtafval te mogen verwerken. Maar de rechter verklaarde het beroep eind 2014 ongegrond.

'Onacceptabel'
"Kort daarna kregen we al signalen dat de leverancier geen gedroogde botten kon aanleveren en dat verklaart misschien de stank", zegt wethouder Paul Sanders die namens het college een pittige brief richting provincie heeft gestuurd. "Dit is echt onacceptabel. We willen dat de provincie snel in actie komt om de overlast te beperken."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drogerij afvalverwerker Van de Weijer Industrieterrein Panningen stankoverlast
Voorzichtige hoop op oplossing stankoverlast Panningen
Vragen over stank bij verwerker kippenbotjes Panningen
Brand bij drogerij op industrieterrein Panningen
Drogerij Van de Weijer in Panningen ligt al maanden plat
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen