Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer stankoverlast in Panningen door slachtafval

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 6:50

De stankoverlast in de omgeving van afvalverwerker Van de Weijer in Panningen is toegenomen nu het bedrijf sinds een maand ook slachtafval verwerkt.

Dat schrijven omwonenden in een brandbrief aan de gemeente Peel en Maas en de provincie.

Centrum
De stank is soms zelfs waarneembaar in het centrum van Panningen volgens de schrijvers van de brief. Controleurs van de provincie zouden de stank bij een inspectie ook hebben waargenomen en bevestigd.

De gemeente Peel en Maas maakte in juli bezwaar tegen de vergunning die de provincie het bedrijf verleende om ook slachtafval te mogen verwerken. Maar de rechter verklaarde het beroep eind 2014 ongegrond.

'Onacceptabel'
"Kort daarna kregen we al signalen dat de leverancier geen gedroogde botten kon aanleveren en dat verklaart misschien de stank", zegt wethouder Paul Sanders die namens het college een pittige brief richting provincie heeft gestuurd. "Dit is echt onacceptabel. We willen dat de provincie snel in actie komt om de overlast te beperken."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drogerij afvalverwerker Van de Weijer Industrieterrein Panningen stankoverlast
Voorzichtige hoop op oplossing stankoverlast Panningen
Vragen over stank bij verwerker kippenbotjes Panningen
Brand bij drogerij op industrieterrein Panningen
Drogerij Van de Weijer in Panningen ligt al maanden plat
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen