Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Meer praten over anticonceptie bij kwetsbare vrouwen'

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 19:26

Kwetsbare vrouwen in Zuid-Limburg, die mogelijk niet goed voor een kind kunnen zorgen, kunnen vanaf nu deelnemen aan het project 'Kansrijke Start Zuid-Limburg'.

Dit project zet in op de intensieve begeleiding van (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid door onder andere psychiatrische problemen, een verstandelijke beperking of verslaving.

Handicap
In Zuid-Limburg wordt één op de vijf baby's geboren met een lichamelijke handicap. Dat is vooral bij vrouwen die verslaafd zijn, psychiatrische klachten hebben of een beperking hebben. Hulpverleners noemen ook stress als een mogelijke factor. Hulpverleners gaan tijdens dit project met vrouwen in gesprek over een eventuele kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.

Nooit gedwongen
Onderdeel van het project 'Kansrijke Start Zuid-Limburg' is er ook het project 'Nu niet zwanger'. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vindt dat er veel meer gesproken moet worden over anticonceptie bij kwetsbare vrouwen, maar geeft aan dat wat hem betreft vrouwen nooit gedwongen kunnen worden. "Uiteindelijk beslissen zij of ze een kindje krijgen, maar uit de gesprekken blijkt dat deze doelgroep de gesprekken juist heel fijn vindt."

Anticonceptie
In Limburg zijn al een aantal gesprekken gevoerd die volgens de hulpverleners ook positief waren. In Kerkrade is nu dus ook het startsein gegeven om naast deze gesprekken ook kwetsbare vrouwen die al een kindje hebben gekregen 2,5 jaar te volgen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen