Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 19:30

De politie moet harder optreden tegen illegale drugshandel in de gemeente Sittard-Geleen.

Dat is een van de conclusies van een coffeeshoponderzoek in die gemeente.

Overlast
Er is in het onderzoek onder meer gekeken naar de overlast in de directe omgeving van de shops. De mensen die ondervraagd zijn vinden het vooral belangrijk dat er op straat wordt opgetreden tegen overlast. Die is in de centra van Sittard en Geleen het grootst. Omwonenden van coffeeshops zien regelmatig dat er vanuit auto's gedeald wordt.

Gebruikers
De klanten van de coffeeshops zijn ook ondervraagd. Bijna de helft gaf aan dat ze wel eens illegaal softdrugs aanschaffen, omdat dit goedkoper is dan in een coffeeshop.

Drukker
De laatste keer dat er een onderzoek naar coffeeshops in Sittard-Geleen plaatsvond, was in 2011. Een opvallend verschil tussen de onderzoeksresultaten van toen en nu is dat er in Sittard-Geleen, met name in Sittard, coffeeshops drukker worden bezocht dan vier jaar geleden. Dit komt omdat steeds meer Belgen softdrugs in Sittard-Geleen halen.

Lees ook: Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen

Politiek debat
Donderdagavond praat de gemeenteraad van Sittard-Geleen over de coffeeshops.Tot nu toe hebben CDA en GOB, de twee grootste partijen in Sittard-Geleen aangegeven dat ze het ingezetenencriterium willen handhaven. Volgens dit criterium mogen alleen ingezetenen van Nederland in een coffeeshop softdrugs kopen. Het gemeentebestuur is tegen de handhaving, omdat ze bang is dat dit tot meer straathandel leidt.

In Limburg wordt tot nu toe alleen in Maastricht het i-criterium gehandhaafd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drugsdealers overspoelen Sittard
Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid
Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen
Ook Sittard-Geleen gaat drugstoeristen weren
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen