Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 19:30

De politie moet harder optreden tegen illegale drugshandel in de gemeente Sittard-Geleen.

Dat is een van de conclusies van een coffeeshoponderzoek in die gemeente.

Overlast
Er is in het onderzoek onder meer gekeken naar de overlast in de directe omgeving van de shops. De mensen die ondervraagd zijn vinden het vooral belangrijk dat er op straat wordt opgetreden tegen overlast. Die is in de centra van Sittard en Geleen het grootst. Omwonenden van coffeeshops zien regelmatig dat er vanuit auto's gedeald wordt.

Gebruikers
De klanten van de coffeeshops zijn ook ondervraagd. Bijna de helft gaf aan dat ze wel eens illegaal softdrugs aanschaffen, omdat dit goedkoper is dan in een coffeeshop.

Drukker
De laatste keer dat er een onderzoek naar coffeeshops in Sittard-Geleen plaatsvond, was in 2011. Een opvallend verschil tussen de onderzoeksresultaten van toen en nu is dat er in Sittard-Geleen, met name in Sittard, coffeeshops drukker worden bezocht dan vier jaar geleden. Dit komt omdat steeds meer Belgen softdrugs in Sittard-Geleen halen.

Lees ook: Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen

Politiek debat
Donderdagavond praat de gemeenteraad van Sittard-Geleen over de coffeeshops.Tot nu toe hebben CDA en GOB, de twee grootste partijen in Sittard-Geleen aangegeven dat ze het ingezetenencriterium willen handhaven. Volgens dit criterium mogen alleen ingezetenen van Nederland in een coffeeshop softdrugs kopen. Het gemeentebestuur is tegen de handhaving, omdat ze bang is dat dit tot meer straathandel leidt.

In Limburg wordt tot nu toe alleen in Maastricht het i-criterium gehandhaafd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drugsdealers overspoelen Sittard
Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid
Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen
Ook Sittard-Geleen gaat drugstoeristen weren
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen