Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 19:30

De politie moet harder optreden tegen illegale drugshandel in de gemeente Sittard-Geleen.

Dat is een van de conclusies van een coffeeshoponderzoek in die gemeente.

Overlast
Er is in het onderzoek onder meer gekeken naar de overlast in de directe omgeving van de shops. De mensen die ondervraagd zijn vinden het vooral belangrijk dat er op straat wordt opgetreden tegen overlast. Die is in de centra van Sittard en Geleen het grootst. Omwonenden van coffeeshops zien regelmatig dat er vanuit auto's gedeald wordt.

Gebruikers
De klanten van de coffeeshops zijn ook ondervraagd. Bijna de helft gaf aan dat ze wel eens illegaal softdrugs aanschaffen, omdat dit goedkoper is dan in een coffeeshop.

Drukker
De laatste keer dat er een onderzoek naar coffeeshops in Sittard-Geleen plaatsvond, was in 2011. Een opvallend verschil tussen de onderzoeksresultaten van toen en nu is dat er in Sittard-Geleen, met name in Sittard, coffeeshops drukker worden bezocht dan vier jaar geleden. Dit komt omdat steeds meer Belgen softdrugs in Sittard-Geleen halen.

Lees ook: Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen

Politiek debat
Donderdagavond praat de gemeenteraad van Sittard-Geleen over de coffeeshops.Tot nu toe hebben CDA en GOB, de twee grootste partijen in Sittard-Geleen aangegeven dat ze het ingezetenencriterium willen handhaven. Volgens dit criterium mogen alleen ingezetenen van Nederland in een coffeeshop softdrugs kopen. Het gemeentebestuur is tegen de handhaving, omdat ze bang is dat dit tot meer straathandel leidt.

In Limburg wordt tot nu toe alleen in Maastricht het i-criterium gehandhaafd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drugsdealers overspoelen Sittard
Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid
Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen
Ook Sittard-Geleen gaat drugstoeristen weren
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen