Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer plek voor woonwagens in Leudal

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 17:15

Leudal wil het aantal standplaatsen voor woonwagens uitbreiden.

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor woonwagenkamp aan de straat Molenzicht in Heythuysen uit te breiden met vier standplaatsen. Dit kost 755.000 euro en moet nog dit jaar, of anders volgend jaar, gerealiseerd zijn.

Mensenrechten
Met deze uitbreiding komt de gemeente tegemoet aan het College voor de Rechten van de Mens. Dat oordeelde eerder dat het beleid van Leudal discriminerend is. Een half jaar geleden voerden woonwagenbewoners actie in het centrum van Heythuysen, uit onvrede over het beleid van de gemeente Leudal.

Lees ook: Weer actie: kampbewoners Leudal willen meer standplaatsen

Extra uitbreiding
Op wat langere termijn overweegt het college over te gaan tot uitbreiding met vijftien standplaatsen en/of woonwagens. Dit vergt een investering van 2,5 miljoen euro. Deze wil de gemeente met co-financiering bekostigen. Dat betekent dat meerdere partijen een financiële bijdrage leveren, waaronder de bewoners zelf. Op 25 juni beslist de gemeenteraad van Leudal over de uitbreiding.

35 plaatsen
Een woordvoerster laat namens de gemeente weten dat rekening gehouden wordt met een behoefte van 35 plaatsen. "Maar dat is indicatief, omdat we de resultaten van een provinciaal onderzoek afwachten." De behoefte kan lager uitvallen, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat gegadigden voor een standplaats bij meerdere gemeentes aanvragen hebben gedaan.

Concrete behoefte
De provincie Limburg coördineert op dit moment een inventarisatie van alle 31 Limburgse gemeentes. Begin september moet duidelijk zijn wat de concrete standplaatsbehoefte voor woonwagens in Limburg is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen