Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer plek voor woonwagens in Leudal

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 17:15

Leudal wil het aantal standplaatsen voor woonwagens uitbreiden.

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor woonwagenkamp aan de straat Molenzicht in Heythuysen uit te breiden met vier standplaatsen. Dit kost 755.000 euro en moet nog dit jaar, of anders volgend jaar, gerealiseerd zijn.

Mensenrechten
Met deze uitbreiding komt de gemeente tegemoet aan het College voor de Rechten van de Mens. Dat oordeelde eerder dat het beleid van Leudal discriminerend is. Een half jaar geleden voerden woonwagenbewoners actie in het centrum van Heythuysen, uit onvrede over het beleid van de gemeente Leudal.

Lees ook: Weer actie: kampbewoners Leudal willen meer standplaatsen

Extra uitbreiding
Op wat langere termijn overweegt het college over te gaan tot uitbreiding met vijftien standplaatsen en/of woonwagens. Dit vergt een investering van 2,5 miljoen euro. Deze wil de gemeente met co-financiering bekostigen. Dat betekent dat meerdere partijen een financiële bijdrage leveren, waaronder de bewoners zelf. Op 25 juni beslist de gemeenteraad van Leudal over de uitbreiding.

35 plaatsen
Een woordvoerster laat namens de gemeente weten dat rekening gehouden wordt met een behoefte van 35 plaatsen. "Maar dat is indicatief, omdat we de resultaten van een provinciaal onderzoek afwachten." De behoefte kan lager uitvallen, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat gegadigden voor een standplaats bij meerdere gemeentes aanvragen hebben gedaan.

Concrete behoefte
De provincie Limburg coördineert op dit moment een inventarisatie van alle 31 Limburgse gemeentes. Begin september moet duidelijk zijn wat de concrete standplaatsbehoefte voor woonwagens in Limburg is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen