Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer ouders vragen steun voor hun schoolgaande kind

Geplaatst opmaandag 20 juli 2020 - 15:05

Gezinnen in Limburg vragen dit jaar vaker dan ooit om een financiële ondersteuning voor hun schoolgaande kinderen.

Steeds meer ouders zitten door de coronacrisis krap bij kas, zo laat de Stichting Leergeld in Horst aan de Maas maandag weten.

Financiële klap
Het gaat vaak om mensen met een flexibel contract, zzp'ers en kleine ondernemers die hun inkomen flink zien dalen. Vooral voor gezinnen waarvan het kind van groep 8 naar de middelbare school gaat, komt de financiële klap hard. "Juist zij zullen gebaat zijn bij extra ondersteuning", zegt Ingrid van der Sterren, woordvoerder van de Stichting Leergeld Horst aan de Maas.

Kostenpost
"De overgang van basis- naar middelbare school is voor het kind erg spannend. Voor de ouders betekent het een behoorlijke kostenpost. Een goede fiets, schooltas, mobiele telefoon, rekenmachine, schoolgeld en een bijdrage voor de laptop van school. Alles bij elkaar loopt dat snel op tot 1.000 euro", aldus Van der Sterren.

Stijging
In de gemeente Horst aan de Maas komen gemiddeld 450 huishoudens in aanmerking voor financiële hulp. In 2019 werden 360 kinderen geholpen. Ze kwamen uit 165 gezinnen. Dit jaar verwacht de Stichting Leergeld dat het aantal aanvragen in de gemeente met 20 procent zal stijgen en deze toename ook in andere Limburgse plaatsen zichtbaar zal worden.

"Nee, niet iedereen maakt gebruik van de ondersteuning", zegt Van der Sterren. Volgens haar zijn veel ouders niet op de hoogte van de regeling. "Of ze denken dat ze er toch niet voor in aanmerking komen. Terwijl financiële hulp mogelijk is bij een inkomen tot 120 procent van het bijstandsniveau."

Meedoen
Voor ieder kind in Horst aan de Maas heeft de Stichting Leergeld een potje geld van 450 euro gereserveerd. Dat kan, in overleg met de medewerkers van de stichting, besteed worden aan zaken zoals schoolspullen, een (tweedehands) fiets of de contributie van een sport- of vrijetijdsclub. Van der Sterren: "Omdat ieder kind de kans verdient om mee te doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen