Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer opvangplekken voor minderjarige vluchtelingen

Geplaatst opvrijdag 18 december 2015 - 22:33

Het aantal opvangplekken voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv’s) wordt in Limburg de komende tijd fors uitgebreid.

Onder meer in Roermond, Sittard, Heerlen en Maastricht moeten extra woongroepen worden gerealiseerd vanwege de enorme toestroom van amv’s, melden de Limburgse kranten.

Gehuisvest
Zo'n tweehonderd amv's met een verblijfsstatus worden de komende maanden in de provincie gehuisvest. Voor honderd jongeren zijn er inmiddels locaties. Naar nog eens honderd plekken wordt nu naarstig gezocht.

Twintig locaties
Volgens stichting Nidos, die de voogdij heeft over deze groep vluchtelingen en per 1 januari 2016 ook verantwoordelijk is voor hun huisvesting, zijn er nog zo'n twintig locaties nodig. Ook is Nidos dringend op zoek naar voogden en gastgezinnen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Acht lege rijksgebouwen beschikbaar voor vluchtelingen
Rijksgebouwen als vluchtelingenopvang tergt Limburg
Zoveel Syriërs kwamen er in jouw gemeente wonen
Vluchtelingenwerk: In Limburg werk zat voor asielzoekers
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen