Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer onheil dreigt voor veerpont Middelaar

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 8:51

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is na het ongeluk bij de stuw in Grave, net weer in de vaart. Toch pakken er zich alweer donkere wolken samen boven het pontje.

De veerpont dreigt overbodig te raken als de langverwachte nieuwe fiets- en voetgangersbrug, iets verder noordwaarts, gebouwd wordt.

Alternatief
De brug tussen Cuijk en Mook moet naar verwachting in de tweede helft van 2019 klaar zijn. Uit onderzoek blijkt dat dan misschien wel een derde van de fietsers geen gebruik meer zal maken van de veerpont over de Maas.

Compensatie
Reder Ton Paulus zet dagelijks honderden mensen, waaronder veel fietsende scholieren, over. Dat zal door de komst van de brug flink minder worden. "Er is me verteld dat de overheid zorgt voor financiële compensatie. Daar ga ik dan ook van uit", zegt Paulus tegen de Gelderlander. "Hoeveel mensen straks de fietsbrug verkiezen boven ons pontje is moeilijk aan te geven. Maar bij een kwart minder omzet, kom ik in de rode cijfers. Dan heeft hier varen geen zin meer voor mij."

Lees ook: Veerpont op het droge door botsing stuw

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Waterstand Maas hoger, veer Middelaar vaart weer
Drie Noord-Limburgse veerponten uit de vaart
Veerpont op het droge door botsing stuw
Alle Limburgse ponten varen weer heen en weer
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen