Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer onderzoek nodig naar effecten windmolenpark Venlo

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 17:35

De provincie moet meer onderzoek doen naar de effecten van windmolenpark Greenport Venlo op het milieu.

Dat vindt de commissie die oordeelt over milieueffectrapportages. De gevolgen van dit park zijn onderzocht in zo'n rapport.

De gemeente Venlo wilde negen windmolens plaatsen op het bedrijventerrein, maar de gemeenteraad stak daar een stokje voor. De provincie maakte daarna bekend de bouw van de windmolens toch door te willen drukken.

Combinatie
Volgens de commissie moet de provincie beter bekijken wat de effecten van dit windpark in combinatie met andere mogelijke toekomstige windparken in Noord-Limburg zijn. Ook moet gekeken worden of Greenport Venlo wel de meest geschikte plek is.

Lees ook: Gedeputeerde: 'Geen windmolens zonder draagvlak'

Draagvlak
Het Limburgs Parlement gaf vorige maand groen licht voor het opstarten van de procedure voor het windmolenpark. Over het exacte aantal moet later nog een besluit worden genomen. Afgelopen weekend liet verantwoordelijk gedeputeerde Bob Ruers (SP) weten dat de kans groot is dat er geen windmolens komen, wanneer er vanuit bewoners geen draagvlak is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen