Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer omzet bij veiling ZON door corona

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2021 - 22:58

Groente- en fruitveiling ZON in Venlo heeft vorig jaar een omzet van 285 miljoen euro gedraaid, 10 procent meer dan in 2019.

De hogere omzet komt vooral door extra vraag op de dagmarkt, waardoor de verkoopprijzen hoger lagen. Ook verdiende de coöperatie 5 miljoen door de verkoop van onroerend goed, meldt vakblad GFActueel.

Klok
ZON verkoopt een deel van de aangeboden groente via bestaande contracten en een deel via de veilingklok op de dagmarkt. Omdat door de coronacrisis de vraag naar groente en fruit omhoog ging, steeg de prijs van de per klok verkochte goederen. Vooral cocktailtomaten zagen de vraag flink stijgen.

Lees ook: Veiling ZON verwacht geen dip in groente- en fruitverkoop

Het aantal groente- en fruittelers dat in veilingcoöperatie ZON zit, daalde afgelopen jaar van 175 naar 160, vooral omdat telers stopten met hun bedrijf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen