Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer moord en doodslag in Limburg: wie zijn de slachtoffers?

Geplaatst opvrijdag 29 december 2017 - 14:31

In Limburg zijn het afgelopen jaar dertien mensen door moord en doodslag om het leven gekomen. Dat is fors meer dan vorig jaar, toen het er maar twee waren. Wie waren de slachtoffers?

23 januari: Oma Rini - Maastricht
Rini Ansems, door bekenden liefkozend oma Rini genoemd, wordt op 26 januari dood gevonden in de garage van haar huis in de Maastrichtse wijk Wolder. De woning van de vrouw bleek overhoop gehaald; mogelijk werden sieraden meegenomen. Een team van zo'n 20 rechercheurs ging met het onderzoek aan de slag. In juli werd een verdachte aangehouden.

8 februari: Hafed Merkikou - Geleen
In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 februari komt de 29-jarige Hafed Merkikou, eigenaar van een shishabar in Sittard, om het leven. Hij wordt in zijn huis aan de Beatrixlaan in Geleen neergeschoten en overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. Volgens Peer Szymkowiak, advocaat van een van de verdachten wilden ze Merkikou niet vermoorden, maar enkel overvallen.

Rini Ansems.
Foto: Opsporing verzocht/Politie

3 maart: Wilbert Ingenpass - Blitterswijck
Een mysterie in Blitterswijck. De 50-jarige Wibert Ingenpass wordt dood gevonden in zijn woning. Het politieonderzoek heeft tot nu toe nog geen uitsluitsel kunnen geven over de toedracht van zijn dood. Ook is nog steeds onduidelijk wat er zich in het huis in Blitterswijck heeft afgespeeld.

15 april: Abderahim Mahouane - Sittard
Abderahim Maihouane komt in Sittard om het leven. Hij zou in de buurt van een loungecafé aan de Tudderenderweg een aanvaring hebben gehad met meerdere mensen. Toen de politie werd ingeschakeld, was het slachtoffer al naar het ziekenhuis gebracht waar hij inmiddels was overleden.

7 mei: Ousman Magomadov - Spaubeek
De 24-jarige Maastrichtse taxichauffeur Ousman Magomadov wordt dood gevonden in een bos net over de grens bij Susteren. De man was met twaalf messteken om het leven gebracht en in het bos gedumpt. Een 45-jarige man wordt later hiervoor opgepakt. Het slachtoffer is mogelijk in Spaubeek om het leven gebracht. Daar werden op straat bloedsporen ontdekt. De lege taxi werd later op de A12 bij Zevenhuizen teruggevonden. In het voertuig vond de politie bloedsporen.

Onderzoek in de directe omgeving van de plek waar het stoffelijk overschot werd gevonden.
Foto: Ralph Kuijpers

26 mei: Jack Koker - Maastricht
In Maastricht wordt eind mei Jack Koker vermoord in de ANWB-flat aan het Koningsplein. Koker wordt op 30 mei dood gevonden in de flat, nadat omwonenden alarm hadden geslagen omdat hij al een paar dagen was vermist. Er werden meerdere mensen aangehouden, maar alleen de 22-jarige Mousa O. en een 41-jarige Maastrichtenaar bleven vastzitten. De twintiger, een Hagenaar, zou Koker op zijn hoofd hebben geslagen tijdens het fatale incident. De Maastrichtenaar zou vervolgens de dodelijke messteken hebben toegebracht. Een toedracht is nog niet bekend. Binnenkort vindt er een reconstructie plaats.

31 mei: Bobo Jalloh - Landgraaf
Bobo Jalloh wordt in de nacht van dinsdag 30 mei op woensdag 31 mei neergestoken in zijn woning in Landgraaf. Het slachtoffer doet vermoedelijk zelf de deur open voor twee mannen. Er ontstaat ruzie waarbij de bewoner wordt neergestoken. Zijn vrouw ligt boven te slapen en blijft ongedeerd. De politie tast nog altijd in het duister over het motief van de dodelijke steekpartij. Vanwege onvoldoende mankracht is dit onderzoek stilgelegd.

​24 juli Weert: Onduidelijk over twee doden in flat - Weert
Op 24 juli zijn in Weert twee doden gevonden in een woning, maar de politie doet uit piëteit geen mededelingen. Onduidelijk is dus wat er gebeurd is. Deze twee doden zijn niet meegeteld in het overzicht.

16 augustus: Aiyoub Haddoumi - Maastricht
Het 22-jarige slachtoffer Aiyoub Haddoumi wordt op woensdagavond 16 augustus neergeschoten. Als de politie ter plaatste komt is hij nog in leven, maar uiteindelijk komt alle hulp te laat. De politie heeft drie verdachten in beeld. Het trio zou naar Maastricht zijn gegaan om drugs te kopen van het uiteindelijke slachtoffer. Om vooralsnog onbekende redenen ging het mis in een woning tussen de Bosscherweg en de Oude Smeermaasweg in Maastricht.

22 augustus: Kemal Zengin - Blerick
In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus wordt de 44-jarige Kemal Zengin voor zijn eigen huis aan de Klingerbergsingel in Blerick beschoten. De Turkse horeca-uitbater overlijdt aan zijn verwondingen. In de zoektocht naar de dader worden 20 rechercheurs ingezet en wordt ook in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Er werd desondanks nog geen verdachte aangehouden. Omdat de politie onvoldoende mankracht heeft, wordt ook dit onderzoek stilgelegd. De nabestaanden zijn woedend.

11 oktober: Baby Fabian - Brunssum
De vijf maanden oude baby Fabian komt op 11 oktober om het leven in het huis van de oppasouders. Onduidelijk is nog hoe dat gebeurde. Het kindje zou onwel zijn geworden en overleed, ondanks reanimatiepogingen, in het ziekenhuis. Ruim een week na het overlijden van hun petekind zijn de oppasouders, een 30-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Brunssum aangehouden.

Fer Traugott/Opsporing Verzocht

1 november: Ömer Köksal - Blerick
Bij een schietincident op 1 november komt de 22-jarige Ömer Köksal om het leven. In de uren en dagen na het incident ontstond er grote onrust in Blerick. Na onderzoek van de recherche leidde het spoor naar Rotterdam. Daar werd een 22-jarige man in de kraag gevat. Hij zit nog vast. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte in deze zaak.

14 december: Man van 46 jaar en vrouw van 56 jaar in Maastricht
Maastricht werd aan het einde van het jaar opgeschrikt door fors geweld. Een man uit Syrië steekt twee landgenoten dood. Het drama speelt zich af in de wijk Malpertuis en in eerste instantie wordt even gevreesd voor een terroristische aanslag. Dit was het niet, maar wat wel het motief is, wordt nog altijd onderzocht. Politie en GGD gaan bekijken hoe de hulpverlening die avond precies is verlopen.

Foto: Track88
Foto: Jean-Pierre Geusens
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen