Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer mensen verdronken in Limburg

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 6:00

Vorig jaar zijn er in Limburg meer mensen verdronken dan in voorgaande jaren. Normaal schommelt het aantal rond de drie à vier verdrinkingen per jaar, in 2017 waren dat er zeven.

Dit wijkt af van de landelijke trend waar het aantal, 86 mensen, gelijk bleef aan 2016. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het hogere aantal in Limburg nog geen verklaring.

Dalend aantal
Uit cijfers van het CBS blijkt verder dat het aantal verdrinkingen in Nederland sinds de jaren 50 sterk is gedaald. De afgelopen tien jaar lag het aantal rond de 80. Opvallend is dat er vooral minder jonge kinderen verdrinken in Nederland.

De laatste jaren zijn het relatief vaker niet-westerse migranten die verdrinken. Met name hun kinderen zijn vaak het slachtoffer.

Hittegolf
Over het effect van de hittegolven van deze zomer op het aantal verdrinkingen kan het CBS nog niks zeggen. Wel is bekend dat in jaren met mooie zomers het aantal verdrinkingen vaak iets hoger ligt dan in jaren met minder mooie zomers. Ook dit jaar heeft de brandweer al een aantal malen een drenkeling uit het water moet halen.

Luister ook: Meer verdrinkingen In Limburg

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen