Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer mensen verdronken in Limburg

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 6:00

Vorig jaar zijn er in Limburg meer mensen verdronken dan in voorgaande jaren. Normaal schommelt het aantal rond de drie à vier verdrinkingen per jaar, in 2017 waren dat er zeven.

Dit wijkt af van de landelijke trend waar het aantal, 86 mensen, gelijk bleef aan 2016. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het hogere aantal in Limburg nog geen verklaring.

Dalend aantal
Uit cijfers van het CBS blijkt verder dat het aantal verdrinkingen in Nederland sinds de jaren 50 sterk is gedaald. De afgelopen tien jaar lag het aantal rond de 80. Opvallend is dat er vooral minder jonge kinderen verdrinken in Nederland.

De laatste jaren zijn het relatief vaker niet-westerse migranten die verdrinken. Met name hun kinderen zijn vaak het slachtoffer.

Hittegolf
Over het effect van de hittegolven van deze zomer op het aantal verdrinkingen kan het CBS nog niks zeggen. Wel is bekend dat in jaren met mooie zomers het aantal verdrinkingen vaak iets hoger ligt dan in jaren met minder mooie zomers. Ook dit jaar heeft de brandweer al een aantal malen een drenkeling uit het water moet halen.

Luister ook: Meer verdrinkingen In Limburg

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen