Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer mensen boeken vakantie in eigen land: Limburg in trek

Geplaatst opmaandag 18 mei 2020 - 13:12

Nederlanders hebben de afgelopen maand vaker een vakantie geboekt in eigen land. Vakantiehuizen in de regio's Limburg, Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Zeeland zijn het meest in trek.

Belvilla ziet de boekingen voor de zomermaanden in eigen land met 65 procent stijgen ten opzichte van vorige maand.

Ruimte en natuur
Ook Center Parcs, dat woensdag twee vakantieparken in Limburg en Drenthe heropent, ziet een toename in de boekingen in eigen land. "Mensen zijn veel meer dan normaal geneigd om in eigen land te boeken. Ze zijn op zoek naar ruimte en natuur en een andere plek dan thuis waar ze tijd met elkaar kunnen doorbrengen", zegt een woordvoerder van de vakantieparken. Eind deze maand en begin juni gaan de andere vestigingen in Nederland weer open.

Lees ook: Vakantiepark Center Parcs opent 20 mei de deuren

Inhaalslag
Roompot Vakanties merkt dat er een "inhaalslag" van boekingen gaande is. "In de maand april boekten veel mensen helemaal niet", zegt een woordvoerder. "Nederlandse gasten boekten de afgelopen tijd voornamelijk in Nederland, en nu de beperkingen aan de grens met Duitsland weer versoepeld zijn, zien we ook voorzichtig meer boekingen van Nederlanders naar Duitsland."

Voucher inruilen
TUI, die zich normaal gesproken met name richt op zonvakanties in het buitenland, breidde het Nederlandse aanbod van vakantiehuizen uit. "Het is logisch dat het aantal boekingen in Nederland stijgt", zegt een woordvoerder van TUI. "We werken samen met Droomparken, zodat mensen die een voucher hebben gekregen van een geannuleerde vakantie, die nu ook in Nederland al kunnen gebruiken."

Vakantie in eigen land
Niet alleen in Nederland is sprake van een stijging, ook inwoners van andere Europese landen boeken volop huizen in eigen land voor de zomerperiode. "Een goed voorbeeld hiervan is Denemarken, het land dat als eerste zijn grenzen sloot in Europa, maar waar reizen binnen de eigen landsgrenzen wel toegestaan was", aldus een woordvoerder van Belvilla.

"Week op week zien wij daar de boekingen voor vakantiehuizen stijgen met maar liefst 75 procent. Ook Spanje en Italië laten heel voorzichtig een plus zien."

Lees ook: Vakantie tijdens coronacrisis: wat kan wel?

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen