Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer meldingen van Polen die zich gediscrimineerd voelen

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 21:42

Polen in Limburg deden vorig jaar vaker melding van discriminatie dan in de jaren daarvoor.

Bij de Antidiscriminatievoorziening (ADV) Limburg kwamen veertien meldingen binnen. In 2014 waren dat er drie.

Seizoensarbeiders
Volgens Monika Brzakala van bemiddelingsbureau Viva Polonia houdt de stijging mogelijk verband met de toename van het aantal Polen in de provincie. Veel seizoensarbeiders vestigen zich permanent in Nederland en komen daardoor vaker in aanraking met werkgevers, bedrijven, scholen, banken en buurtbewoners.

Moslims
Vorig jaar deden ook meer moslims aangifte bij de politie van discriminatie. In 2015 gebeurde dit 22 keer, tegenover twee aangiftes in 2014. De politie denkt dat er al langer sprake is van discriminatie van moslims maar dat de bereidheid onder deze groep om aangifte te doen is toegenomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen