Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer meldingen over misbruik Toneelacademie-docent

Geplaatst opdonderdag 2 november 2017 - 20:49

Het incident dat ervoor zorgde dat een docent van Toneelacademie Maastricht op non-actief werd gezet, zou niet op zichzelf staan.

Dat schrijft de NOS op basis van een uitgebreid onderzoek.

Lees ook: 'Ongewenst gedrag': leraar Toneelacademie op non-actief

Machtsmisbruik
De NOS sprak met 29 acteurs en actrices die een verleden hebben op de Toneelacademie of daar zelfs nog les volgen. Uit die gesprekken blijkt dat meer mensen negatieve ervaringen hadden met de docent. Er wordt onder meer gesproken over machtsmisbruik en seksuele intimidatie.

Geslachtsdeel
Tijdens lessen van de leraar zouden leerlingen regelmatig ongewenst betast worden. Zijn oefeningen richtten zich vaak op fysiek contact. "Hij sprong op mij en belandde met zijn geslachtsdeel in mijn gezicht", vertelt één van de studenten in een anonieme verklaring.

'Echt bizar'
De leraar probeerde zijn daden recht te praten, zegt een ander. "Hij vertelde in de eerste lessen van het jaar wat er in het verleden gebeurd was. Dat hij klachten had gehad over betasting, maar dat hij studenten aanraakte om hun houding te corrigeren. Daarmee probeerde hij het in mijn ogen recht te praten. Dat die docent daar nu nog zit, is echt bizar."

Zonder aanraking
Voormalig directeur Leo Swinkels vertelt de NOS dat er wel degelijk is ingegrepen in het verleden. De man is een jaar uit het zogeheten kernteam gezet en mocht niet langer als mentor fungeren. "Ook moest hij zijn didactiek veranderen. Dat moest in ieder geval zonder fysieke aanraking op de plekken die door studenten als grensoverschrijdend kunnen worden ervaren. Dat mocht niet meer."

Ontslag
Toch heeft Swinkels niet overwogen de leraar de laan uit te sturen. "Ik vind dat elke docent en elke medewerker een tweede kans moet krijgen als niet onomstotelijk vaststaat dat hij vrouwen met opzet heeft betast."

De NOS heeft de docent in kwestie gevraagd om een reactie, maar dat was tevergeefs.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen