Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer Maastrichtse jihadstrijders naar Syrië

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 15:48

Zes tot acht Maastrichtse jongeren uit de wijk Wittevrouwenveld in Maastricht zijn vertrokken naar Syrië.

Dat bevestigt Marcel Vermeulen, gebiedsmanager van welzijnsorganisatie Trajekt. Die instelling krijgt ook signalen dat meerdere jongeren op het punt staan te vertrekken.

Matje
Vermeulen: "Ouders melden niet alleen als de jongeren weg zijn, maar ook dat er Maastrichtse jongeren radicaliseren. Dat kunnen vaak vroegtijdige signalen zijn. Iemand die zich in de Koran gaat verdiepen of opeens niet meer in bed slaapt maar op een matje op de vloer."

Het gaat volgens Vermeulen om gewone Maastrichtse jongeren: "Ze zitten op een Maastrichtse middelbare school of het ROC. Dat kan heel breed zijn."

Jihadisme-cursus
Trajekt heeft nauw contact met de gemeente Maastricht. Drie medewerkers van de organisatie krijgen volgende week een speciale cursus om jihadisme in de wijk te herkennen.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IS-strijders
Hoes: 'Vertrek Jihadgangers was verrassing'
Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië
Vader jihadbruid Aïcha: 'Geen idee wanneer ze terugkomt'
Maastrichtse Aïcha terug in Nederland
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen