Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer Maastrichtse jihadstrijders naar Syrië

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 15:48

Zes tot acht Maastrichtse jongeren uit de wijk Wittevrouwenveld in Maastricht zijn vertrokken naar Syrië.

Dat bevestigt Marcel Vermeulen, gebiedsmanager van welzijnsorganisatie Trajekt. Die instelling krijgt ook signalen dat meerdere jongeren op het punt staan te vertrekken.

Matje
Vermeulen: "Ouders melden niet alleen als de jongeren weg zijn, maar ook dat er Maastrichtse jongeren radicaliseren. Dat kunnen vaak vroegtijdige signalen zijn. Iemand die zich in de Koran gaat verdiepen of opeens niet meer in bed slaapt maar op een matje op de vloer."

Het gaat volgens Vermeulen om gewone Maastrichtse jongeren: "Ze zitten op een Maastrichtse middelbare school of het ROC. Dat kan heel breed zijn."

Jihadisme-cursus
Trajekt heeft nauw contact met de gemeente Maastricht. Drie medewerkers van de organisatie krijgen volgende week een speciale cursus om jihadisme in de wijk te herkennen.

L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

IS-strijders
Hoes: 'Vertrek Jihadgangers was verrassing'
Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië
Vader jihadbruid Aïcha: 'Geen idee wanneer ze terugkomt'
Maastrichtse Aïcha terug in Nederland
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen