Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer klachten over MAA: 'Geen verband met vluchten'

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 13:29

Het provinciebestuur ziet geen verband tussen het toenemend aantal klachten over overlast van Maastricht Aachen Airport en het aantal starts en landingen van vliegtuigen.

In antwoord op schriftelijke vragen van SP-statenlid René van der Valk stelt het dat het aantal klachten over het vliegveld in Beek in 2018 weliswaar is vertienvoudigd in vergelijking met 2016. Maar dat het aantal vliegbewegingen in die periode juist met 18 procent is afgenomen.

Wel is er een toename van 20 procent van grotere toestellen 'maar dat is niet in dezelfde mate als het aantal klachten', aldus het provinciebestuur.

Klagers
In 2018 kwamen ruim 39.000 klachten binnen over Maastricht
Aachen Airport. Ook is het aantal klagers verdubbeld in vergelijking met 2016. Wel is het zo dat in 2018 vijf personen goed waren voor iets meer dan een vijfde van de binnengekomen klachten. En in totaal 44 mensen voor meer dan de helft ervan.

Aantal klachten
Het provinciebestuur noemt het groeiend aantal klachten in zijn antwoord aan de SP wel 'een maatschappelijk signaal hoe een deel van de Limburgse burgers overlast ervaart van de luchtvaart over Zuid-Limburg. En dat wordt door ons zeer serieus genomen'.

Toekomstige ontwikkeling
Volgens het provinciebestuur is het uitgangspunt voor de toekomstige ontwikkeling van het vliegveld in Beek dat het aantal mensen dat ernstige hinder ondervindt niet verder mag toenemen ten opzichte van de huidige situatie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen