Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer klachten over MAA: 'Geen verband met vluchten'

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 13:29

Het provinciebestuur ziet geen verband tussen het toenemend aantal klachten over overlast van Maastricht Aachen Airport en het aantal starts en landingen van vliegtuigen.

In antwoord op schriftelijke vragen van SP-statenlid René van der Valk stelt het dat het aantal klachten over het vliegveld in Beek in 2018 weliswaar is vertienvoudigd in vergelijking met 2016. Maar dat het aantal vliegbewegingen in die periode juist met 18 procent is afgenomen.

Wel is er een toename van 20 procent van grotere toestellen 'maar dat is niet in dezelfde mate als het aantal klachten', aldus het provinciebestuur.

Klagers
In 2018 kwamen ruim 39.000 klachten binnen over Maastricht
Aachen Airport. Ook is het aantal klagers verdubbeld in vergelijking met 2016. Wel is het zo dat in 2018 vijf personen goed waren voor iets meer dan een vijfde van de binnengekomen klachten. En in totaal 44 mensen voor meer dan de helft ervan.

Aantal klachten
Het provinciebestuur noemt het groeiend aantal klachten in zijn antwoord aan de SP wel 'een maatschappelijk signaal hoe een deel van de Limburgse burgers overlast ervaart van de luchtvaart over Zuid-Limburg. En dat wordt door ons zeer serieus genomen'.

Toekomstige ontwikkeling
Volgens het provinciebestuur is het uitgangspunt voor de toekomstige ontwikkeling van het vliegveld in Beek dat het aantal mensen dat ernstige hinder ondervindt niet verder mag toenemen ten opzichte van de huidige situatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen