Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer klachten over MAA: 'Geen verband met vluchten'

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 13:29

Het provinciebestuur ziet geen verband tussen het toenemend aantal klachten over overlast van Maastricht Aachen Airport en het aantal starts en landingen van vliegtuigen.

In antwoord op schriftelijke vragen van SP-statenlid René van der Valk stelt het dat het aantal klachten over het vliegveld in Beek in 2018 weliswaar is vertienvoudigd in vergelijking met 2016. Maar dat het aantal vliegbewegingen in die periode juist met 18 procent is afgenomen.

Wel is er een toename van 20 procent van grotere toestellen 'maar dat is niet in dezelfde mate als het aantal klachten', aldus het provinciebestuur.

Klagers
In 2018 kwamen ruim 39.000 klachten binnen over Maastricht
Aachen Airport. Ook is het aantal klagers verdubbeld in vergelijking met 2016. Wel is het zo dat in 2018 vijf personen goed waren voor iets meer dan een vijfde van de binnengekomen klachten. En in totaal 44 mensen voor meer dan de helft ervan.

Aantal klachten
Het provinciebestuur noemt het groeiend aantal klachten in zijn antwoord aan de SP wel 'een maatschappelijk signaal hoe een deel van de Limburgse burgers overlast ervaart van de luchtvaart over Zuid-Limburg. En dat wordt door ons zeer serieus genomen'.

Toekomstige ontwikkeling
Volgens het provinciebestuur is het uitgangspunt voor de toekomstige ontwikkeling van het vliegveld in Beek dat het aantal mensen dat ernstige hinder ondervindt niet verder mag toenemen ten opzichte van de huidige situatie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen