Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer klachten over MAA: 'Geen verband met vluchten'

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 13:29

Het provinciebestuur ziet geen verband tussen het toenemend aantal klachten over overlast van Maastricht Aachen Airport en het aantal starts en landingen van vliegtuigen.

In antwoord op schriftelijke vragen van SP-statenlid René van der Valk stelt het dat het aantal klachten over het vliegveld in Beek in 2018 weliswaar is vertienvoudigd in vergelijking met 2016. Maar dat het aantal vliegbewegingen in die periode juist met 18 procent is afgenomen.

Wel is er een toename van 20 procent van grotere toestellen 'maar dat is niet in dezelfde mate als het aantal klachten', aldus het provinciebestuur.

Klagers
In 2018 kwamen ruim 39.000 klachten binnen over Maastricht
Aachen Airport. Ook is het aantal klagers verdubbeld in vergelijking met 2016. Wel is het zo dat in 2018 vijf personen goed waren voor iets meer dan een vijfde van de binnengekomen klachten. En in totaal 44 mensen voor meer dan de helft ervan.

Aantal klachten
Het provinciebestuur noemt het groeiend aantal klachten in zijn antwoord aan de SP wel 'een maatschappelijk signaal hoe een deel van de Limburgse burgers overlast ervaart van de luchtvaart over Zuid-Limburg. En dat wordt door ons zeer serieus genomen'.

Toekomstige ontwikkeling
Volgens het provinciebestuur is het uitgangspunt voor de toekomstige ontwikkeling van het vliegveld in Beek dat het aantal mensen dat ernstige hinder ondervindt niet verder mag toenemen ten opzichte van de huidige situatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen