Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer Kerkradenaren in beeld na dodelijke explosie drugslab

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 11:43

Maanden na een dodelijke explosie in een drugslab in het Brabantse dorp Den Dungen, heeft justitie zeker drie Kerkradenaren in het vizier. Slechts één van hen zit momenteel in voorarrest.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1. Justitie en zijn advocaat Alper Cinar bevestigen dat er een man uit Kerkrade vastzit.

Lees ook: Kerkradenaren gearresteerd na dodelijke explosie drugslab

Drugsorganisatie
Dat er nog twee mannen uit diezelfde stad in beeld zijn, wil een woordvoerder van justitie niet bevestigen. Eind oktober kwam er een 36-jarige Kerkradenaar om het leven bij de explosie. Hij zou onderdeel zijn van een organisatie die drugs produceerde. Datzelfde geldt voor de andere mannen.

Levensgevaarlijk lab
Deze organisatie was volgens justitie verantwoordelijk voor het drugslab dat in een tuincentrum in Den Dungen was gebouwd. Het ging om een flink lab, zei burgemeester Han Looijen van Sint-Michielsgestel, die het tuincentrum voor één jaar op slot deed. "Het was écht levensgevaarlijk", zei hij eerder deze maand.

Verwarde man
De politie wist tot dusver drie mannen te arresteren, maar heeft er ook weer twee moeten laten gaan. Een van hen bleek een verwarde man die toevallig in de buurt van de explosie was. De ander kwam wel uit Kerkrade, maar zou weer niks met het drugslab van doen hebben. Hij is overgedragen aan justitie in Limburg, omdat hij in deze provincie wordt verdacht van andere zaken.

Op 3 februari komt de Den Dungen-zaak voor het eerst voor de rechter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen