Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer Kerkradenaren in beeld na dodelijke explosie drugslab

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 11:43

Maanden na een dodelijke explosie in een drugslab in het Brabantse dorp Den Dungen, heeft justitie zeker drie Kerkradenaren in het vizier. Slechts één van hen zit momenteel in voorarrest.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1. Justitie en zijn advocaat Alper Cinar bevestigen dat er een man uit Kerkrade vastzit.

Lees ook: Kerkradenaren gearresteerd na dodelijke explosie drugslab

Drugsorganisatie
Dat er nog twee mannen uit diezelfde stad in beeld zijn, wil een woordvoerder van justitie niet bevestigen. Eind oktober kwam er een 36-jarige Kerkradenaar om het leven bij de explosie. Hij zou onderdeel zijn van een organisatie die drugs produceerde. Datzelfde geldt voor de andere mannen.

Levensgevaarlijk lab
Deze organisatie was volgens justitie verantwoordelijk voor het drugslab dat in een tuincentrum in Den Dungen was gebouwd. Het ging om een flink lab, zei burgemeester Han Looijen van Sint-Michielsgestel, die het tuincentrum voor één jaar op slot deed. "Het was écht levensgevaarlijk", zei hij eerder deze maand.

Verwarde man
De politie wist tot dusver drie mannen te arresteren, maar heeft er ook weer twee moeten laten gaan. Een van hen bleek een verwarde man die toevallig in de buurt van de explosie was. De ander kwam wel uit Kerkrade, maar zou weer niks met het drugslab van doen hebben. Hij is overgedragen aan justitie in Limburg, omdat hij in deze provincie wordt verdacht van andere zaken.

Op 3 februari komt de Den Dungen-zaak voor het eerst voor de rechter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen