Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meer investeren in Limburgse popmuzikanten'

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 11:17

Er moet in Limburg nog veel meer gedaan worden om popmuzikanten te helpen zich te ontwikkelen.

Dat zegt directeur Paul Moerel van de Stichting Popmuziek Limburg.

Popwedstrijd Nu of Nooit
Zo zijn er plannen om de deelnemers aan de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit meer mogelijkheden te bieden om op te treden. "De winnaar treedt op Pinkpop op, maar we hebben inmiddels ook dertig festivals in Limburg die zich gecommitteerd hebben om de finalisten bij hen te laten optreden. Maar dat optreden alleen is niet genoeg. We willen deelnemers ook gaan coachen. Daarover zijn we in overleg met de poppodia, platenmaatschappijen en labels hoe we dat traject voor talenten beter kunnen ontwikkelen. Of je nu wint of niet bij Nu of Nooit je moet er als muzikant altijd beter op worden."

Muziekgieterij Maastricht
Moerel wil ook de semi-professionals meer mogelijkheden bieden in Limburg. "Als je van een rockacademie afkomt of het conservatorium, dan moet er in Limburg ook nog wat te behalen zijn. Ook die mensen moeten we intensiever begeleiden." Hij ziet daarvoor veel mogelijkheden bij bijvoorbeeld de Muziekgieterij in Maastricht. "Dat heeft nu een productiehuis met een studio en beschikt over een enorm netwerk. Daar gaan nog veel mooie dingen gebeuren."

Euregio
Daarnaast denkt Moerel dat er ook veel mogelijkheden zijn voor popmuzikanten in de Euregio. "Verder kijken dan Amsterdam en Utrecht: op een uur rijden liggen Antwerpen, Hasselt en Keulen. We moeten in die netwerken gaan investeren en onze talenten daar naar toe exporteren."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen