Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer huisjes op vakantieparken in Schinveld

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2015 - 9:43

Vakantieparken in Schinveld gaan uitbreiden in de aanloop naar de komst van Nature Wonder World.

De Schinveldse Bossen zet de eerste stap. De gemeente steunt de plannen, enkele omwonenden niet.

De Schinveldse Bossen
Vijftien trekkershutten komen er bij op het terrein van Parc Camping De Schinveldse Bossen. De houten huisjes moeten het vakantiepark aantrekkelijk maken voor toeristen en het gat dichten tussen caravan en vakantiebungalow. De Schinveldse Bossen werkt samen met het naastgelegen park Cantharel, waar negen vakantiebungalows staan.

De Brenkberg
Elders in Schinveld wil bungalowpark De Brenkberg verder uitbreiden. Afgelopen jaar kwamen er al vier vakantiewoningen bij, wat het totaal op 45 brengt. Als Nature Wonder World in Brunssum een feit is, wil bedrijfsleider Mark Mourmans er nog eens 25 woningen bij bouwen.

Toekomstvisie
De plannen passen in de toekomstvisie van de gemeente Onderbanken. Wethouder Rodney Swelsen (Democraten Onderbanken, Toerisme) verwacht dat met de komst van het attractiepark ook veel toeristen naar gemeenten in de omgeving zullen trekken. Om daarop voorbereid te zijn wil de gemeente meer ruimte voor verblijfsrecreatie.

Overlast
Enkele buren van Park Camping De Schinveldse Bossen zijn daar niet blij mee. Bezoekers van het vakantiepark zorgen volgens hen voor overlast.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Campagne Schinveldse bossen werpt vruchten af
Bergen toch niet zo populair bij toeristen als gedacht
Vakantie huis park
Weert wil graag een tweede vakantiepark
Asielzoekerscentrum Blitterswijck
Sluiting vakantiepark Roekenbosch lijkt dichtbij
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen