Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meer goedkopere huurwoningen voor jongeren in Leudal'

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 5:55

De nieuwe coalitie in Leudal wil de komende vier jaar werk maken van goedkopere huurwoningen voor jongeren.

Ook moeten nieuwe woningen zoveel mogelijk aardgasvrij worden en moeten die 'waar mogelijk' worden verdeeld over de verschillende kernen.

Coalitieakkoord
Dat staat in het coalitieakkoord van de lokale partijen Samen Verder en Ronduit Open en D66. Daarin wordt ook aangekondigd dat er gewerkt gaat worden aan een nieuw kunst- en cultuurbeleid.

Topprioriteit
Meerjarige afspraken over het borgen van muziekonderwijs krijgt daarin een prominente plaats. Het is bedoeling dat (muziek)verenigingen daar op de scholen bij betrokken worden. Als 'topprioriteit' wordt het bestrijden van armoede bij kinderen aangemerkt, net als de ontwikkeling van Zevenellen tot een zogeheten bio-based bedrijventerrein.

Biomassa
Dat wil zeggen dat daar bedrijven actief zijn die biomassa hergebruiken. Zo moet mestverwerking daar worden geconcentreerd, zo blijkt uit het akkoord.
Ook gaat worden bekeken of de economische ontwikkeling van het gebied tussen de rotonde bij Kelpen en de A2 kansrijk is.

Duurzaamheid
De drie coalitiepartijen in Leudal zeggen ook veel meer aandacht te gaan besteden aan duurzaamheid. Zo willen zij bij de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte LED-verlichting gaan gebruiken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen