Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer goederentreinen tussen Venlo en Polen

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 12:17

Het online warenhuis vidaXL uit Venlo gaat vier keer per week een goederentrein laten rijden naar de Poolse stad Poznan waar een nieuwe opslaghal komt.

Het bedrijf kiest voor de trein vanwege een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. De nieuwe transportcorridor is een initiatief van het online warenhuis uit Venlo vidaXL en internationale transportonderneming LKW Walter uit Oostenrijk.

Online warenhuis
Binnenkort opent vidaXL een grote opslag in Poznan en zullen bestellingen en retourzendingen per trein vervoerd gaan worden. "Het chauffeurstekort en de drukte op de weg dwingt ons om naar alternatieven te zoeken zoals de trein", aldus Matthijs Zwart directeur transport bij vidaXL.

Lees ook: Sabotage legt Duitse goederentrein stil bij Venlo

Het Venlose bedrijf is niet alleen in Europa actief, maar ook in Australië en de Verenigde Staten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen