Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer getuigenverhoren in moordzaak Reagan Perez

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 15:58

Op verzoek van de advocaat van verdachte Roberto H. worden nog zes getuigen gehoord bij de Rechter Commissaris over de moord op Reagan Perez in Kerkrade, afgelopen zomer.

De rechtbank in Maastricht wees dinsdag tijdens een pro forma zitting het verzoek van de verdediging toe.

Vijanden
Roberto H., die verdacht wordt van moord op zijn ex, zou in de buurt waar zij woonde veel vijanden hebben. Dat zou uit getuigenverklaringen duidelijk moeten worden, hoopt de verdediging. "Hij voelde zich onveilig en had daarom een mes bij zich", zegt zijn advocaat Ruben Kool. "Dat zou erop kunnen duiden dat hij niet met moordplannen zijn ex opzocht." De verdachte heeft verklaard dat hij werd belaagd door zijn ex en handelde uit noodweer.

Lees ook: 'Doodgestoken Reagan Perez in de val gelokt'

Mes
Het openbaar ministerie blijft uitgaan van voorbedachte rade. "H. had voorafgaand aan zijn bezoek een mes gekocht. Hij belde nog met een vriendin die op dat moment met een smoes op bezoek was bij zijn ex. Uit camerabeelden is te zien dat hij recht op zijn doel afging", aldus de officier van justitie. De vriendin is ook verdachte maar of zij vervolgd gaat worden is nog niet bekend, het OM wil haar nog ondervragen voordat die beslissing wordt genomen.

Psyche
Roberto H. verblijft nog tot 17 januari in het Pieter Baan centrum, waar zijn psychische toestand wordt onderzocht. Het psychologisch rapport wordt verwacht in februari. Binnen drie maanden staan de partijen weer voor de rechter, maar volgens de rechtbank wordt dat zeker nóg een pro forma zitting. Er is nog geen datum vastgesteld voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen