Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer geld voor Limburgse topsport

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 16:05

De landelijke sportbond NOC NSF maakte maandag de sportgelden bekend voor de komende vier jaar.

Zwemmen en tafeltennis zijn de grote verliezers. Vanaf volgend jaar krijgen deze sporten minder budget. Niet overal wordt de geldkraan dichtgedraaid. Boksen, worstelen, schoonspringen en atletiek krijgen meer te besteden.

Blaszka
"Dat is heel goed nieuws voor de Limburgse topsporters", zegt worstelaar Jessica Blaszka. "Het geeft misschien ook rust dat we nu meer ruimte krijgen en niet altijd op zoek moeten naar geld om het programma rond te krijgen."

Olympische Spelen Tokyo
Een spannende dag dus voor Topsport Limburg in Sittard die nu met alle sporters aan tafel gaat over de Olympische Spelen Tokyo 2020. "Als er meer geld naar een bepaalde sporttak gaat, betekent dat niet automatisch dat een specifieke Limburgse sporter meer krijgt.", zegt Geert Ruigrok, directeur Topsport Limburg. "Met meer geld kunnen sporters meer buitenlandse ervaring op doen en dus is er meer kans op medailles."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Rio nog steeds in zicht voor schoonspringster Inge Jansen
Verstappen wil liever geen sportman van het jaar worden
Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Drie Limburgse genomineerden NOC*NSF Sportgala
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen