Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer geld voor Limburgse topsport

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 16:05

De landelijke sportbond NOC NSF maakte maandag de sportgelden bekend voor de komende vier jaar.

Zwemmen en tafeltennis zijn de grote verliezers. Vanaf volgend jaar krijgen deze sporten minder budget. Niet overal wordt de geldkraan dichtgedraaid. Boksen, worstelen, schoonspringen en atletiek krijgen meer te besteden.

Blaszka
"Dat is heel goed nieuws voor de Limburgse topsporters", zegt worstelaar Jessica Blaszka. "Het geeft misschien ook rust dat we nu meer ruimte krijgen en niet altijd op zoek moeten naar geld om het programma rond te krijgen."

Olympische Spelen Tokyo
Een spannende dag dus voor Topsport Limburg in Sittard die nu met alle sporters aan tafel gaat over de Olympische Spelen Tokyo 2020. "Als er meer geld naar een bepaalde sporttak gaat, betekent dat niet automatisch dat een specifieke Limburgse sporter meer krijgt.", zegt Geert Ruigrok, directeur Topsport Limburg. "Met meer geld kunnen sporters meer buitenlandse ervaring op doen en dus is er meer kans op medailles."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Rio nog steeds in zicht voor schoonspringster Inge Jansen
Verstappen wil liever geen sportman van het jaar worden
Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Drie Limburgse genomineerden NOC*NSF Sportgala
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen