Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer geld voor Limburgse topsport

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 16:05

De landelijke sportbond NOC NSF maakte maandag de sportgelden bekend voor de komende vier jaar.

Zwemmen en tafeltennis zijn de grote verliezers. Vanaf volgend jaar krijgen deze sporten minder budget. Niet overal wordt de geldkraan dichtgedraaid. Boksen, worstelen, schoonspringen en atletiek krijgen meer te besteden.

Blaszka
"Dat is heel goed nieuws voor de Limburgse topsporters", zegt worstelaar Jessica Blaszka. "Het geeft misschien ook rust dat we nu meer ruimte krijgen en niet altijd op zoek moeten naar geld om het programma rond te krijgen."

Olympische Spelen Tokyo
Een spannende dag dus voor Topsport Limburg in Sittard die nu met alle sporters aan tafel gaat over de Olympische Spelen Tokyo 2020. "Als er meer geld naar een bepaalde sporttak gaat, betekent dat niet automatisch dat een specifieke Limburgse sporter meer krijgt.", zegt Geert Ruigrok, directeur Topsport Limburg. "Met meer geld kunnen sporters meer buitenlandse ervaring op doen en dus is er meer kans op medailles."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Rio nog steeds in zicht voor schoonspringster Inge Jansen
Verstappen wil liever geen sportman van het jaar worden
Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Drie Limburgse genomineerden NOC*NSF Sportgala
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen