Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer geld voor Limburgse topsport

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 16:05

De landelijke sportbond NOC NSF maakte maandag de sportgelden bekend voor de komende vier jaar.

Zwemmen en tafeltennis zijn de grote verliezers. Vanaf volgend jaar krijgen deze sporten minder budget. Niet overal wordt de geldkraan dichtgedraaid. Boksen, worstelen, schoonspringen en atletiek krijgen meer te besteden.

Blaszka
"Dat is heel goed nieuws voor de Limburgse topsporters", zegt worstelaar Jessica Blaszka. "Het geeft misschien ook rust dat we nu meer ruimte krijgen en niet altijd op zoek moeten naar geld om het programma rond te krijgen."

Olympische Spelen Tokyo
Een spannende dag dus voor Topsport Limburg in Sittard die nu met alle sporters aan tafel gaat over de Olympische Spelen Tokyo 2020. "Als er meer geld naar een bepaalde sporttak gaat, betekent dat niet automatisch dat een specifieke Limburgse sporter meer krijgt.", zegt Geert Ruigrok, directeur Topsport Limburg. "Met meer geld kunnen sporters meer buitenlandse ervaring op doen en dus is er meer kans op medailles."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Rio nog steeds in zicht voor schoonspringster Inge Jansen
Verstappen wil liever geen sportman van het jaar worden
Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Drie Limburgse genomineerden NOC*NSF Sportgala
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen