Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer geld voor Limburgse topsport

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 16:05

De landelijke sportbond NOC NSF maakte maandag de sportgelden bekend voor de komende vier jaar.

Zwemmen en tafeltennis zijn de grote verliezers. Vanaf volgend jaar krijgen deze sporten minder budget. Niet overal wordt de geldkraan dichtgedraaid. Boksen, worstelen, schoonspringen en atletiek krijgen meer te besteden.

Blaszka
"Dat is heel goed nieuws voor de Limburgse topsporters", zegt worstelaar Jessica Blaszka. "Het geeft misschien ook rust dat we nu meer ruimte krijgen en niet altijd op zoek moeten naar geld om het programma rond te krijgen."

Olympische Spelen Tokyo
Een spannende dag dus voor Topsport Limburg in Sittard die nu met alle sporters aan tafel gaat over de Olympische Spelen Tokyo 2020. "Als er meer geld naar een bepaalde sporttak gaat, betekent dat niet automatisch dat een specifieke Limburgse sporter meer krijgt.", zegt Geert Ruigrok, directeur Topsport Limburg. "Met meer geld kunnen sporters meer buitenlandse ervaring op doen en dus is er meer kans op medailles."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Gerelateerde berichten

Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Rio nog steeds in zicht voor schoonspringster Inge Jansen
Verstappen wil liever geen sportman van het jaar worden
Drie Limburgse genomineerden NOC*NSF Sportgala
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen