Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meer geld en meer samenwerking tegen hoogwater'

Geplaatst opzondag 26 september 2021 - 21:39

Het gaat niet snel genoeg met de uitvoering van de beschermende maatregelen tegen hoogwater in Limburg.

Dat zei wethouder Gert-Jan Krabbendam (ruimtelijke ontwikkeling) van Maastricht in het NOS Journaal, die zich zorgen maakt over de toekomst. Volgens hem moeten de betrokken partijen beter samenwerken en is er geld nodig om nieuwe overstromingen te voorkomen.

Beter samenwerken
"Je hebt het Rijk, de provincie, waterschap en gemeente. Al die partijen zitten daar samen over rond de tafel, maar allemaal hebben ze een verschillende verantwoordelijkheid", aldus de wethouder tegen de NOS. "Dus we kijken ook naar elkaar en dat moet ophouden. We moeten echt beter samenwerken. En er moet boter bij de vis komen. Er moeten echt financiƫn komen om dit mogelijk te maken."

Drie centimeter
Limburg werd deze zomer zwaar getroffen door overstromingen. "Het scheelde 3 centimeter en de woningen van tienduizenden mensen waren onder water gelopen", blikte Krabbendam terug op de situatie in zijn stad. "Het is echt kantje boord geweest."

Lees ook: Wijken Maastricht en Maasdorpen ontruimd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen