Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer eremetaal voor Limburgse atleten op NK

Geplaatst opzondag 16 juli 2017 - 18:25

Aan de medailleoogst van de eerste dag van het NK atletiek van zaterdag (1 keer goud en 2 keer zilver) hebben Limburgse atleten op de slotdag nog twee zilveren en een bronzen medaille toegevoegd.

Britt Ummels werd tweede op de 1500 meter.

Afstand
De Maastrichtse atlete van Unitas moest Sanne Verstegen ruim laten voorgaan. Verstegen noteerde een tijd van 4 minuten en 15,23 seconden op deze afstand. Ummels kwam ruim vijf seconden later over de streep.

Finale
Haar clubgenoot Maarten
Plaum wist zich maar net te plaatsen voor de finale van de 800 meter, maar zorgde voor een verrassing door achter de geroutineerde Thijmen Kupers het zilver te pakken.

Derde medaille
Bo
Ummels zorgde voor de derde Limburgse medaille op de slotdag . De atlete van Unitas werd derde op de 5000 meter. Zij liep die afstand in 16 minuten en 36,96 seconden.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

atletiek (1 mrt 2020)
Limburgs goud op NK korte cross
Maarten Plaum pakt zilver op NK indoor
Atleet Plaum maakt reuzenstap op Europese ranglijst
Britt Ummels
Twee keer goud voor Britt Ummels
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen