Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer eremetaal voor Limburgse atleten op NK

Geplaatst opzondag 16 juli 2017 - 18:25

Aan de medailleoogst van de eerste dag van het NK atletiek van zaterdag (1 keer goud en 2 keer zilver) hebben Limburgse atleten op de slotdag nog twee zilveren en een bronzen medaille toegevoegd.

Britt Ummels werd tweede op de 1500 meter.

Afstand
De Maastrichtse atlete van Unitas moest Sanne Verstegen ruim laten voorgaan. Verstegen noteerde een tijd van 4 minuten en 15,23 seconden op deze afstand. Ummels kwam ruim vijf seconden later over de streep.

Finale
Haar clubgenoot Maarten
Plaum wist zich maar net te plaatsen voor de finale van de 800 meter, maar zorgde voor een verrassing door achter de geroutineerde Thijmen Kupers het zilver te pakken.

Derde medaille
Bo
Ummels zorgde voor de derde Limburgse medaille op de slotdag . De atlete van Unitas werd derde op de 5000 meter. Zij liep die afstand in 16 minuten en 36,96 seconden.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

atletiek (1 mrt 2020)
Limburgs goud op NK korte cross
Maarten Plaum pakt zilver op NK indoor
Atleet Plaum maakt reuzenstap op Europese ranglijst
Britt Ummels
Twee keer goud voor Britt Ummels
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen