Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dumpingen door coronacrisis: Heerlen zet camera's

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 14:10

Heerlen gaat vanaf dinsdag mobiele camera's inzetten in de strijd tegen illegale afvaldumpingen.

Op die manier probeert de gemeente te achterhalen wie buiten illegaal spullen dumpt. De boete kan oplopen tot 380 euro, waarschuwt de gemeente vrijdag.

Toegenomen
"Sinds de coronacrisis is het illegaal afval dumpen enorm toegenomen", aldus Heerlen in een verklaring. "Dat komt onder meer omdat mensen meer tijd thuis zijn en aan de slag gaan met het opruimen van schuren, kelders en zolders."

Containers vol
Deze mensen proberen nogal eens illegaal hun afval kwijt te raken bij de bestaande ondergrondse afvalcontainers, aldus de gemeente. Bijvoorbeeld afval dat daar niet in thuishoort, of afval dat er niet in past. Maar ook omdat de container vol is en mensen niet bereid zijn dan een andere keer terug te komen.

Opsporing
De camera's worden op onverwachte momenten bij die afvalcontainers ingezet. De gemeente gaat vervolgens actief op zoek naar mensen die met illegaal afval in beeld komen. Hoe die opsporing in zijn werk gaat, kon de woordvoerster van de gemeente niet zeggen.

Lees ook: Gemeenten zien afvaldump toenemen en nemen maatregelen

Boete
Ook in andere gemeentes is een toename van het aantal afvaldumpingen merkbaar. In de gemeente Maastricht zijn er al mobiele camera's geplaatst om dumpers te kunnen betrappen. In Meerssen is eerder al een flinke boete uitgedeeld aan iemand die zijn troep in de natuur had achtergelaten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen