Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer Duitsers steken grens over: druk bij Outlet

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 14:39

Steeds meer Duitsers lijken te profiteren van de open grenzen in Midden-Limburg. Nu de grenscontroles door marechaussee en andere handhavers sinds enkele weken zijn weggevallen, groeit de toestroom van Duitsers gestaag.

Het is er overigens bij lange na niet zo druk als vóór de coronacrisis.

Vol
Aan de grensovergang bij Roermond was het zaterdag rond de middag nog vrij rustig, maar in Vlodrop stonden aan de Nederlandse kant van de grens de parkeerplaatsen bij winkel- en tuincentra behoorlijk vol auto's met witte kentekenplaten. Veel Duitsers winkelden er met mondkapjes op. Bij Roermond waagden onder meer Duitsers met boten achter hun auto de overtocht naar de Midden-Limburgse Maasplassen.

Video: L1

Outlet
Ook in de Designer Outlet in Roermond was het drukker dan de afgelopen dagen. Sinds maandag is het merkendorp weer open, in aangepaste vorm open. Zo blijven de horecagelegenheden dicht tot 1 juni en worden maatregelen genomen om veilig en verantwoord te kunnen winkelen. De outlet was wekenlang gesloten op last van de veiligheidsregio. Bij een aantal winkels stonden rijen mensen aan te schuiven, zo meldt een klant aan L1. Ook op foto's is te zien dat er behoorlijk wat mensen in het winkelcentrum rondlopen.

Lees ook: Rustige ochtend in heropende outlet Roermond

Hemelvaart
De echte drukte wordt volgende week donderdag verwacht. Hemelvaartsdag is in Roermond en Venlo traditioneel 'Duitse Dag', waarbij vele duizenden oosterburen gaan winkelen en recreëren in Nederland. Met name de Designer Outlet in Roermond is dé grote trekpleister, wat in het verleden herhaaldelijk tot verkeersinfarcten leidde in de Limburgse bisschopsstad.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen