Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer Duitsers steken grens over: druk bij Outlet

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 14:39

Steeds meer Duitsers lijken te profiteren van de open grenzen in Midden-Limburg. Nu de grenscontroles door marechaussee en andere handhavers sinds enkele weken zijn weggevallen, groeit de toestroom van Duitsers gestaag.

Het is er overigens bij lange na niet zo druk als vóór de coronacrisis.

Vol
Aan de grensovergang bij Roermond was het zaterdag rond de middag nog vrij rustig, maar in Vlodrop stonden aan de Nederlandse kant van de grens de parkeerplaatsen bij winkel- en tuincentra behoorlijk vol auto's met witte kentekenplaten. Veel Duitsers winkelden er met mondkapjes op. Bij Roermond waagden onder meer Duitsers met boten achter hun auto de overtocht naar de Midden-Limburgse Maasplassen.

Video: L1

Outlet
Ook in de Designer Outlet in Roermond was het drukker dan de afgelopen dagen. Sinds maandag is het merkendorp weer open, in aangepaste vorm open. Zo blijven de horecagelegenheden dicht tot 1 juni en worden maatregelen genomen om veilig en verantwoord te kunnen winkelen. De outlet was wekenlang gesloten op last van de veiligheidsregio. Bij een aantal winkels stonden rijen mensen aan te schuiven, zo meldt een klant aan L1. Ook op foto's is te zien dat er behoorlijk wat mensen in het winkelcentrum rondlopen.

Lees ook: Rustige ochtend in heropende outlet Roermond

Hemelvaart
De echte drukte wordt volgende week donderdag verwacht. Hemelvaartsdag is in Roermond en Venlo traditioneel 'Duitse Dag', waarbij vele duizenden oosterburen gaan winkelen en recreëren in Nederland. Met name de Designer Outlet in Roermond is dé grote trekpleister, wat in het verleden herhaaldelijk tot verkeersinfarcten leidde in de Limburgse bisschopsstad.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen